2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Magyar gépeket is érint a légtérzárForrás: RTl Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-15 16:27:34
Helyi idõ szerint csütörtök déltõl - közép-európai idõ szerint délután 1 órától - meghatározatlan ideig nem indítanak és nem fogadnak járatokat a londoni repterek.

Az Izland felõl érkezõ vulkáni hamu miatt már eddig is háromszáz járatot törölni kellett. Korábban lezárták a skót reptereket és a norvég fõváros, Oslo légikikötõjét is. Az intézkedések érintik a Ferihegyrõl induló járatokat is.

Norvégia csaknem egész területe illetve Svédország északi része felett is tilos repülni. Az Izland felõl érkezõ vulkáni hamuban található nagyon apró szikla, üveg és homokdarabok tönkretehetik ugyanis a repülõgépek hajtómûveit, ráadásul a füst rontja a látási viszonyokat is.

A BBC brit közszolgálati médiumnak nyilatkozó meteorológus szerint akár több napig is eltarthat, mire a hamu kitisztul a levegõbõl. Az atlanti-óceáni szigetország déli részén, az Ejafjatlajöktl gleccsere alatt található vulkán egy hónapon belül másodszor tört ki szerdán, áradásokat okozott és 800 embert kellett kitelepíteni.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint egyelõre az EasyJet és a British Airways Londonba tartó járatait törölték, de az idõjárási körülmények folyamatos változása miatt elõfordulhat, hogy a Skandináv-félszigetre induló gépeket is érintheti majd a korlátozás. Hardy Mihály, a BA kommunikációs vezetõje a Független Hírügynökségnek elmondta, minden utazónak azt javasolják, hogy érdeklõdjenek a légitársaságnál, mielõtt elindulnának a reptérre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!