2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Színjátszók találkoztakForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-04-19 10:53:05
A színpadhoz vonzalmat érzõ gyerekek és tanáraik találkozhattak április 16-án délután Csökmõn, a III. Nemzetközi Drámafesztiválon.

Elsõként a füzesgyarmati mûvészeti iskola bábosai mutatták be a Nyuszi és a jó barát címû bábjátékot. A gyerekeket Pálfi Judit tanárnõ készítette fel. Õket követte a vendéglátó csökmõi mûvészeti iskola elsõ osztályos drámacsoportja. A nyúl, mint tolmács címû darabot adták elõ, amit Tóthné Almási Zsuzsanna drámapedagógus tanított be nekik. Ezután a nagyváradi Dácia Általános Iskola II. B. osztálya lépett színpadra a Kacor király címû mesével. Felkészítõjük, Rusz Csilla elégedett lehetett a gyerekekkel, mert nagyon jól szerepeltek. Az érmihályfalvi Tini-Tanoda diákszínjátszó csoportja, Szabó Emõke vezetésével egy Lázár Ervin mû részletét dolgozta fel, a vésztõi mûvészeti iskola Pitypang csoportja pedig A hunok hazára találnak címû darabbal mutatkozott be. Velük Csõsz Ferenc drámapedagógus foglalkozik. Az érmihályfalvi Tini-Tanoda középiskolás csoportja egy bohózattal nyerte el a közönség tetszését. A záró darab A tök és csikó címû népmese volt, amit a csökmõi drámatagozatosok mutattak be Csõsz Ferenc irányításával.

A rendezvény a felkészítõ tanároknak egy szakmai megbeszéléssel zárult, ahol Acksz Károly szakértõ véleményalkotással és hasznos tanácsokkal segítette a szakemberek további munkáját. Közben a gyerekek vidám kis diszkóban ismerkedhettek, szórakozhattak.

Galéria
Hozzászólások
Beküldte: Kati (2010-04-19 13:33:55)

Jól sikerült a rendezvény. És a díszlet! Az is szuper lett! Andi mûve...:-)

Helyünkbe jött a színház, ez már valami!

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!