2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Görcsleves és pirított marhalábszárForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-04-26 11:59:58
Mint egy hatalmas családi piknik, olyan volt a hétvégén Nagyrábén megrendezett IV. Sárrét Íze Fesztivál. Nem kizárt, hogy még a tavaszi napsugarak is bele-belekóstoltak a bográcsokba a szombaton Nagyrábén immár negyedik alkalommal megrendezett Sárrét Íze Fesztiválon.

Belekóstolhatott, hiszen a Nap égi útját járva egészen biztos, hogy azon a napon nem sok hasonló rendezvénnyel találkozott planétánkon. A település mûvelõdésházának hatalmas parkjában mintegy ezerötszáz embert piknikezett, barátkozott, szórakozott, miközben a tájegységre, pontosabban, szûkebb lakókörnyezetükre igencsak jellemzõ ételt készített. Szám szerint kilencven csapat nevezett a fõzõversenyre, aminek fõ célja valószínûleg nem elsõsorban a Mile József világbajnok mesterszakács által vezetett zsûri kegyeinek elnyerése volt, hanem sokkal inkább a baráti együttlét megkoronázasaként  közösen elfogyasztott ebéd lehetõ legjobb ízének "kicsiholása".

Ételkavalkád

A Fényi István és Bugyáné Szász Erzsébet által vezetett fülöpi csapat például vegyes-sertés pörköltet rotyogtatott a bográcsban. Mondták, tavaly is itt voltak, kitûnõen érezték magukat. Az idén ezt szerették volna megismételni. Sikerült! A berekböszörményi nyugdíjas klub – Buka Imréné irányításával – kukoricás töltöttkáposztával és széllel bélelt tésztával (csõrögével) rukkolt elõ. Kosina Judit és barátai Püspökladányból érkeztek és görcslevest készítettek. Voltak résztvevõk Miskolcról, Kecskemétrõl, Budapestrõl, valamint az országhatáron túli Székelyhídról is. Az õ étlapjukon olvastuk a következõt: füstölt csülök, velõs-húsos marhalábszár kipirítva aranybarnára sütött burgonyával és hagymával.

– Ez a rendezvény hatalmas összefogás eredménye, együtt vagyunk, jól érezzük magunkat és akik itt vannak, mindannyian jó hírét viszik Nagyrábénak - összegzi a fesztivál jelentõségét Koroknai Béla, a szervezõk egyike.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!