2020. április 9. Csütörtök, Erhard.
 
Drasztikusan csökkent az autóforgalom Budapesten a Waze adatai alapjánForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-25 19:44:37
Címkék: Bihari hírek
Még a múlt hetihez képest is drasztikusan csökkent a főváros autóforgalma -  írja a 444.hu a Waze valós idejű statisztikái alapján.

Egy átlagos hétköznapon csúcsidőben 18 ezernél több felhasználójuk szokott egyszerre az utakon lenni, a korlátozások bevezetése, március 12. óta viszont forgalomcsökkenést tapasztaltak.

Aznap az előző napihoz képest 2500-zal kevesebb Waze-felhasználó közlekedett csúcsidőben, mint az előtte levő napon, ez nagyobb visszaesés, mint ami hagyományosan pénteken szokott lenni a megelőző csütörtökhöz képest.

Március 12. csütörtök volt, vagyis a szokottnál egy nappal korábban, és nagyobb mértékben esett vissza a forgalom. Ezt másnap, pénteken újabb 3500-as esés követte, majd az ünnepi hétvége utáni hétfőn már csak 12 000 Waze-felhasználó közlekedett a csúcsidőszakban, ez a normális mennyiség hatvan százaléka.

A múlt kedd óta még a 9000-et se érte el a csúcsidőben közlekedő Waze-felhasználók száma, a héten pedig hétfőn 6000, kedden pedig 5500 Waze-felhasználó közlekedett csúcsidőben a főváros útjain.

Ez a járványt megelőző időszak átlagos vasárnapi forgalmánál is kevesebb, ez átlag 8000 Waze-felhasználó szokott lenni csúcsidőben - írja a 444.

Budapest autósforgalmának visszaesése a Tomtom valós idejű forgalomkövető oldal adatain is látszik:

image001 (1).png
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!