2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Négy kislány konfirmált CsökmõnForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-05-17 10:44:52
A református gyülekezet egyik legfontosabb eseménye, a konfirmáció zajlott május 16-án a csökmõi református templomban. Idén négy kislány konfirmált: Stefán Tímea, Szincsák Alexandra, Tokai Lilla, és Vári Julianna.

 

Kiss István református lelkész igehirdetése után Kiss Ibolya hitoktató feltette a kérdéseket a konfirmandusoknak, amikre azok hibátlan válaszokat adtak. Ezáltal ünnepélyesen is a gyülekezet tagjaivá váltak, és megkapták az emlék bibliákat. Ezután Kiss Ibolya felolvasta azoknak a névsorát, akik hatvan, ötven, huszonöt, valamint tíz éve konfirmáltak. Sajnos, az idõsebb korosztályból sokan már nem is élnek, többen pedig nem jöttek el a meghívásra. A hatvan éves konfirmációjukat ünneplõk közül jelen volt Vári Erzsébet, Kovács Irén, Á. Nagy Piroska, és Papp Julianna. Az ötven éves évfordulósok közül megjelent Jakab Gyula, Horváth Ida, Kádár Margit, Kovács Aranka, Szilágyi Erzsébet, és Török Zsuzsanna. A husznöt éve konfirmáltak közül Kiss Margit és Nagy Ildikó vett részt az ünnepélyen, míg a tíz éves jubilálók közül egyedül csak Balogh István jelent meg. Azok közül, akik nem tudtak eljönni a találkozóra, hárman megindokolták távolmaradásukat. Jámbor Sándor telefonon értesítette a tiszteleteséket, míg Katona Ida és Péchy Sarolta levelet írtak, melyben üdvözletüket is kifejezték az egykori konfirmandus társaknak, és a gyülekezet tagjainak. Az ünnepélyt Ifj. Tóth Gyula citerajátéka tette színesebbé, emlékezetesebbé.

 

Az egyházi eseményt az imaházban szeretetvendégség követte, ahol finomabbnál finomabb sütemények fogyasztása közben kötetlenül beszélgethettek a résztvevõk.

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!