2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Lövések a G20-as csúcsonForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-23 11:32:09
Lövések dördültek kedden Torontóban, a G20-as országok június 26-án kezdõdõ csúcstalálkozója miatt lezárt zónán belül.
A kanadai rendõrség bejelentése szerint hajtóvadászatot indítottak egy fekete autó sofõrje után, mert úgy vélik, hogy köze lehetett az incidenshez.

A rendõrség közlése szerint egy szolgálaton kívüli rendõr halotta meg a lövéseket, és ezután azt látta, hogy egy fekete autó száguld el arról a helyrõl, ahonnan a zajok hallatszottak. A torontói rendõrség szóvivõje azt mondta, hogy a lövöldözésben senki nem sérült meg.

"Egyelõre nincs információnk arról, hogy az incidensnek köze lenne a csúcstalálkozóhoz"- mondta Wendy Drummond. Közlése szerint a lövéseket a levegõbe adták le, és a rendõrök több töltényhüvelyt találtak a helyszínen.

A lövöldözés alig két háztömbnyire történt a torontói Kongresszusi Központtól, vagyis attól az épülettõl, ahol június 26-án és 27-én tanácskozni fognak a G20-as országok vezetõi, és amelynek körzetét már zárt övezetnek nyilvánították. A csúcstalálkozó színhelyét három méter magas kerítésfal veszi körül.

A torontói rendõrség bejelentése szerint a lövésekre felfigyelõ rendõr is tagja annak a 20 ezer rendfenntartónak, akiket a G20-as csúcstalálkozó biztonsága érdekében mozgósítottak. A G20-as országok vezetõinek találkozója elõtt, június 25-én egynapos csúcsot tartanak a G8-as, vagyis a legfejlettebb országok vezetõi a Toronto északi részén lévõ Huntsville-ban, és erre a tanácskozásra is ez a 20 ezer fõs, különleges biztonsági erõ vigyáz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!