2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Újra a spanyolok törték össze a német álmotForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-08 11:42:01
A spanyol válogatott 1-0-ra legyõzte szerda este a német csapatot a labdarúgó-világbajnokságon, így õk játsszák vasárnap a döntõt Hollandia legjobbjai ellen.
A németek szombat este küzdenek meg az uruguayiakkal a bronzéremért a dél-afrikai tornán.

A múlt kísért: a spanyolok – hasonlóan a 2008-as Európa-bajnokság döntõjéhez – ismét 1-0-lal múlták felül a Nationalelfet, azaz a német nemzeti tizenegyet. A gyõztes gólt Puyol, a Barcelona csapatkapitánya fejelte a 73. percben. A mérkõzést a magyar Kassai Viktor, és két magyar asszisztense vezette.

Az már biztos, hogy a sportág történetében elõször nyer világbajnokságot európai csapat úgy, hogy nem a kontinensen rendezik a tornát. A spanyolok ugyanis a hollandok ellen játszanak majd vasárnap este a vb-aranyért. Az sem kétséges, hogy 2010-ben olyan ország nyeri a viadalt, akinek eddig még nem sikerült: a hollandok csak az ezüstéremig, a spanyolok pedig csak a negyedik helyig jutottak a vébék történetében.

A németek szombaton Uruguay legjobbjaival csapnak össze a harmadik helyért.

Érdekesség, hogy az egyre nagyobb figyelemmel kísért polipjósnak, Paulnak újra igaza lett: a Németországban élõ nyolckarú orákulum eddig mindegyik, a németeket érintõ mérkõzés kimenetelét eltalálta. Ez alkalommal sem történt másként: ugyanis a hispánok gyõzelmére tippelt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!