2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Hajóbaleset: perelnek a diákok szüleiForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-20 10:02:06
Várhatóan kedden hozzák haza a philadelphiai hajóbaleset két halálos áldozatát Amerikából és a héten temetik el õket.
A tragédiát túlélõ gyerekek szülei közben úgy döntöttek, hogy a vízibusz kinti utasaival összefogva pertársaságot alakítanak a hatékonyabb érdekérvényesítés miatt. Mosonmagyaróvár városa pedig vállalta, hogy amiben csak lehet, segít a szülõknek és a gyerekeknek.

A vízibusz július 7-én meghibásodott, majd egy uszálynak ütközött és elsüllyedt a philadelphiai Delaware folyón. Két magyar fiatal vesztette életét. Társaik még mindig nem dolgozták fel az Amerikában történeteket. Pedig az érintett családok mindent megtesznek, hogy feledtessék a rossz emlékeket.

„Õ se nagyon beszél az érzéseirõl meg mi is most egyelõre nagyon örülünk, hogy itthon van, próbálunk közös programokat csinálni, és majd egyszer csak elfelejteni ezt az egészet” - mondta Mike László szülõ.

A tragédiát túlélõ gyerekek szülei az elsõ sokk után úgy döntöttek, közösen harcolnak érdekeikért. Kártérítést szeretnének, ezért pertársaságot alakítanak a vízibusz többi utasával.

„Valószínûleg az amerikai túlélõkkel, akik közt ismerõseink is meg az utazás szervezõi is vannak, velük közösen fogjuk, valószínûleg rájuk támaszkodva” – mondta Mike László.

Mosonmagyaróvár önkormányzata minden segítséget megad a családoknak. Átvállalták az elveszett vagy megsérült okmányok pótlásának költségeit, és pszichológusi segítséget is felajánlottak.

„Egyrészt a túlélõ gyerekeknek, szülõknek valamint a tanévindító értekezleten célszerû lenne a pedagógusokat is felkészíteni, hogy hogyan kezeljék a tanévkezdést” – mondta el Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere.

Az áldozatok szülei már korábban ügyvédet fogadtak, egy magyar származású amerikai védõt bíztak meg. A philadelphiai hajóbalesetben elhunyt fiatalok holttestét várhatóan kedden szállítják haza Amerikából. A 16 éves Dórát csütörtökön temetik Mosonmagyaróváron, a 20 éves Szabolcsot pedig pénteken Jánossomorján.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!