2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Becsengettek a körösszegapáti iskolábanForrás: Vmirjáncki József
Utolsó módosítás: 2010-09-02 10:18:23
A tantermek tisztán, berendezve állnak a tanévnyitó napján a gyerekek és a pedagógusok rendelkezésére.

A körösszegapáti általános iskolába 115 gyerek kezdi meg a tanévet – jelentette be Vad Erzsébet az intézmény igazgatója. A megjelent szülõknek felhívta a figyelmét a rendszeres iskolába járásra.

A volt óvodások, akik most kezdik iskolai tanulmányaikat versekkel, mondókákkal készültek erre a napra. Mezõsaról Körösiné Benedek Piroska,Körösszegapátiból Szakadátiné Varga Angéla óvónõk búcsúztatták el õket, majd Kürtiné Tóth Mária tanítónõ kedves szavakkal köszöntötte és vette át a kis elsõsöket, mint iskolásokat. A tanulók nevében a nyolcadik osztályosok füzetet és ceruzát adtak ajándékba az iskolát kezdõknek.

95-en kapnak ingyen tankönyvet

A helyi önkormányzat nagymértékben támogatja az iskolás tanulókat. Ingyen tankönyvet kapnak a jogszabályokban meghatározottak szerint, ez 95 tanulót érint. Azok a Körösszegapáti gyerekek, akik ily módon nem jogosultak erre a támogatásra az önkormányzat átvállalta a tankönyvcsomag ötven százalékát.

Az alsó tagozatban, 18 órában, a felsõben, 37 órában román népismeretet tanulnak a gyerekek. Szakkörök is indulnak, melyeket a tanulók kívánsága szerint szerveznek meg. Lehetõség kínálkozik hittan tanulására is, melynek szervezése már az elsõ héten megkezdõdik.

Vad Erzsébet intézményvezetõ elmondta, hogy az iskola szakos ellátottsága szinte száz százalékos, így minden igényt kielégít, ami az iskolától napjainkban elvárható.

Az ünnepélyes tanévnyitó végeztével a gyerekek az osztályfõnökök vezetésével a tantermekbe vonultak és megkezdõdött a munka.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!