2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Átadták a bölcsit KomádibanForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-11-19 14:59:35
Megtörtént a bölcsõde hivatalos átadása Komádiban november 18-án. A korszerû épület építését még tavasszal kezdte meg a kivitelezõ cég.

 Az ünnepélyes átadón Lisztes Ágnes óvodapedagógus népdalt énekelt, az ovis gyerekek pedig mûsorral készültek. Az eseményen megjelent Vitányi István országgyûlési képviselõ is, aki méltatta az új intézményt, majd Tóth Ferenc, Komádi új polgármestere mondott ünnepi beszédet. A szalag átvágása elõtt Szabóné Gergely Erzsébet intézményvezetõ is köszöntött mindenkit, majd bemutatták a szép, új épületet. 

 A beruházáshoz az ÉAOP-4.1.3/C-09-2009-0001 pályázaton  Bölcsõdei szolgáltatás kialakítása Komádiban címmel nyert támogatást az önkormányzat. A projekt elszámolható költsége összesen 93 millió 377 ezer 210 forint, ebbõl az igényelt támogatás összesen 80 millió forint, a saját forrás 13 millió 377 ezer 210 forint, amibõl a Belügyminisztériumtól kapott támogatás összege 10 millió 032 ezer 908 forint. 

Eddig Komádi mikrotérségében nem volt megoldott a 0-3 éves gyermekek napközbeni ellátása. A szolgáltatás bevezetésével javulhat a térségben élõ nõk munkaerõ-piaci helyzete, és növekedhet a térség népességmegtartó ereje. A bölcsõdei ellátás a helyi viszonyok figyelembe vételével kizárólag új építési beruházással volt megvalósítható, melynek eredményeként egy modern, költséghatékony, két bölcsõdei csoport befogadására alkalmas épület került kialakításra.

 

 

 

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!