2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Milliárdok települések vízrendezéséreForrás: eszaon
Utolsó módosítás: 2009-01-06 10:02:36
Az Észak-alföldi régióban 15 pályázó összesen 6,24 milliárd forint támogatást nyert a Észak-Alföldi Regionális Operatív Program keretében kiírt "Települési bel- és külterületi vízrendezés" pályázat elsõ fordulójában -tájékoztatott a Regionális Fejlesztési Ügynökség.

A támogatásból megvalósuló beruházások célja a régió környezeti biztonságának és állapotának megõrzése, a helyi vízkár és belvizek okozta káresemények kockázatának mérséklése, valamint a további környezeti károk megelõzése.

A meghirdetett pályázaton önkormányzatok, helyi társulások, illetve a területileg illetékes környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok nyerhettek vissza nem térítendõ támogatást a bel- és a külterületi vízrendezésükhöz.

Hajdú-Biharban Komádi 74,2 millió forintot, Derecske 347,5 millió forintot, míg Hajdúhadháza 474,5 millió forintot nyert belvízelvezetésének fejlesztésére.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Szamosszeg 255 millió forintot, míg Ibrány városa 418,3 millió forintot nyert belterületi vízrendezésre.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen négy település kapott támogatást. Karcag 496,7 milliót, Kisújszállás 495,6 milliót, míg Jászberény és Törökszentmiklós 500-500 millió forintot nyert bel- és külterületi rekonstrukcióra.

A települések mellett a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a TIKOVIZIG vízrendezési fõmûveinek rekonstrukciójára 995 millió, míg a FETIVIZIG az Öreg-Túr rehabilitációjára 337,2 millió, a Nyír (46. sz.) belvízrendszer rendezésére pedig további 325,2 millió forintot nyert.

A Millér-belvízfõcsatorna rekonstrukciójára 370 millió, Doba belvízcsatorna mederfejlesztésére és rekonstrukciójára 258,6 millió, a Harangzugi I. sz. belvízcsatorna mederfejlesztésére pedig további 397,2 millió forintos támogatást nyert a Közép-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!