2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Hamarosan érkezik a bevalláscsomagForrás: dehir.hu
Utolsó módosítás: 2011-01-20 19:28:21
Már megkezdték az adóbevallási ívek postázását. A megyében mintegy 220 ezer bevallást várnak idén. Akinek nem postázzák a nyomtatványt, az mától kérheti a hivatal ügyfélszolgálatán a nyomtatvány-csomagot.

A tavalyi jövedelmeket az adóhatóság honlapján található nyomtatványokon kell bevallani cégeknek és vállalkozóknak.

- Az idén még a 2010-es szabályok szerint kell az adóbevallást beadni, ami azt jelenti, hogy választhatjuk az APEH-féle egyszerûsített bevallást. Én ezt azoknak javaslom, akiknek egy munkáltatójuk volt, csak egy jövedelmet kaptak, továbbá nincs adóvisszaigénylésük – magyarázza Törökné Borka Edit adótanácsadó.

Az adózók többsége idén is kap levelet az adóhatóságtól. A bevallási nyomtatványok most érkeztek meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális igazgatóságára. Nem küldenek viszont íveket azoknak, akik tavaly nem készítettek adóbevallást vagy most lettek vállalkozók. Nekik kérni kell a csomagot.

- Aki az elõzõ években nem volt önadózó, nem volt vállalkozó, annak célszerû befáradni az Apeh-hoz, és odaadjuk neki a nyomtatványt. Aki önadózó volt az elõzõ években és vállalkozott is, adószámmal rendelkezik, az hivatalból megkapja vagy már meg is kapta a dokumentumot. Másik lehetõség, hogy befárad hozzánk és tõlünk megkapja a bevallást – hallhattuk Józsa Évát, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Igazgatóságának címzetes vezetõ fõtanácsosát.

Azok, akik már átálltak az elektronikus bevallásra idén csak értesítést kapnak. Tavaly már az adózók 17%-a vallotta be így a jövedelmét. A hivatal arra számít, hogy idén tovább nõ a számuk. A cégeknek és vállalkozásoknak február 25-ig, a magánszemélyeknek május 20-ig kell adóbevallást készíteniük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!