2024. május 19. Vasárnap, Ivó, Milán.
 
100 éves Berettyóújfalu legidõsebb lakosa
Utolsó módosítás: 2011-03-29 20:42:56
Berettyóújfalu legidõsebb lakóját, a 100. születésnapját ünneplõ Takó Sándorné Szakadát Ilonát köszöntötte Muraközi István polgármester, Ökrös Zoltán jegyzõ és Törökné Kovács Judit anyakönyvvezetõ. Virágcsokorral, ajándékkosárral kedveskedtek a szép kort megélt dédmamának. Az ünnepelt meghatódottságát növelte, amikor a jegyzõ átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntõlevelét és a különleges eseményt megörökítõ Emléklapot.

Ilona néni 1911. március 29-én született Berettyószentmártonban. Szülei állattartásból éltek. Apja számadó juhászként több uradalomban is szolgált, így a környéken több helyen is laktak, többek között Püspökladányban, Törökszentmiklóson is, mígnem visszaköltözve egy gáborjáni tanyán, majd, 1999-ig, Biharkeresztesen éltek. Háromszor ment férjhez. Egyetlen gyermeke született, s egy örökbe fogadott gyermeket nevelt.
Szorgalmas családban nevelkedett, életében mindig a házkörüli munkákkal foglalatoskodott, házvezetõnõ volt. Ma is jó egészségnek örvend, csak a hallása gyengült. Szívesen vesz részt a konyhai kisegítõ munkákban. Jó étvágya van. Kedvence a hús, a krumpli és a hal.  Hogy mi a hosszú élet titka, nem tudta elárulni. - Csak teltek a napok, az évek munkában, szeretetben, kitartásban.- Ma is érdeklõdve tekint a nagyvilág történései felé, sokat olvas, minden órában meghallgatja a híreket és ritkán tv-t néz. Minden nap olvassa a Bibliát. Menyének, unokájának, két dédunokájának sokat és lelkesen mesél a múltról. Naprakészen él benne az emlék, amikor 1999-ben otthonába betörtek.  Még a számokra, nevekre is emlékszik, szépen, áhitattal mesélt. Ezután költözött Újfaluba, ahol menyénél gondoskodó kezekre talált.

Galéria
Hozzászólások
Beküldte: dodo (2013-04-04 22:32:30)

2013 04 04. A JóIsten megengedte ,hogy a Néném Tako Sándorné sz.Szakadát Ilona megélte és megünnepelte 102. életévét és én is eljutottam ismét hozzá,hogy kifejezzem jókivánságaimat! Isten éltessen Drága Néném Erõben Békében!!! Szeretõ Öcséd Jóska :D

Beküldte: dodo (2011-04-11 15:44:32)

Drága Néném!!

Remélem jövõre meg tudjuk ünnepelni a 101. et is.Vigyor Sajnos a hugod (Irénke..) az én Édesanyám nem érhette megSíróspedig nagyon készült rá...A Jó Isten tartson egészségben ,hogy ujra

ünepelhessünk sokszorCsók puszil öcséd Jóska

 

 

Hasonló hírek