2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Critical mass„Kritikus tömeg” bringázott városunkbanForrás: http://murakoziistvan.hu/
Utolsó módosítás: 2011-04-25 09:57:01
A Bihari Természetbarát Egyesület is csatlakozott az országos Critical Mass mozgalomhoz, hogy kerékpáros felvonulásukkal jelezzék, kiállnak a környezetbarát, tiszta és csendes kerékpáros közlekedés mellett.

A város központi részén, a Millennium utcán gyülekeztek kicsik és nagyok, férfiak és nõk, hogy megtegyék a 10 kilométernyi távot a városban. Hegedûs Zoltán, az egyesület elnöke elmondta: immár ötödik alkalommal csatlakoztak az Egyesült Államokból indult mozgalomhoz, mert jelezni szeretnék az autós közlekedõknek, hogy velük is számolni kell. Berettyóújfaluban nincsenek akkora távolságok, hogy ne tudnák megközelíteni kerékpárral a célpontokat, ezért is indokolt ez a fajta közlekedési eszköz – tette hozzá. A rendõrség és a polgárõrség biztosításával indult mintegy százfõs „kritikus tömeg” egy óra 20 perc alatt teljesítette a távot.

Este különleges együttlétre kerül sor a kerékpározás szerelmeseinek: a Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központ pinceklubjában pogácsa és üdítõ mellett beszélgetnek, illetve filmet néznek meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!