2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Vasárnap nyitnak a strandokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-04-28 09:55:13
Hajdú-Bihar - Árat csak óvatosan emelnek a megyénkbeli fürdõk. A legtöbb megyénkbeli fürdõben lehet majd pancsolni május elsején, a strandszezon hagyományos nyitónapján. Kabán gõzerõvel folyik a munka, hogy vasárnapra befejezõdjön a fõépület homlokzatának és tetejének felújítása, a medencék tisztítása, javítása – tudtuk meg Borbély Alfréd fürdõvezetõtõl.

Ha a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (lánynevén: ÁNTSZ) is rendben találja a vízminõséget, nyithat a strand. Tavalyhoz képest mintegy 10 százalékkal emelkedtek az árak. Az  egyébként egész évben üzemelõ nánási fürdõ nyári része már április 22 -én megnyitott, júniustól – lényegében a fõszezonra – még az úszó és pancsoló medenece üzembe állításával egészül ki teljessé a strand szolgáltatása. Juhász István fürdõmérnök szintén 10 százalékos emelésrõl számolt be.

 

Megújult a berettyóújfalui termálliget

 

Teljesen megújulva, megszépülve fogadja vendégeit május elsején a berettyóújfalui Bihar Termálliget. Itt komoly beruházást valósítottak meg az elmúlt hónapokban; 5 új medencét építettek, a kor követelményeinek megfelelõen élményelemek, például vízesés fal várja a vendégeket, de készült napozóterasz és játszótér is.
– Rá se lehet ismerni – összegezte a változást Papp Tímea fürdõvezetõ. Az árakról még nem kívánt beszélni, azok elfogadás alatt vannak. Annyit mondott, hogy a várható 1-

200 forintos emeléssel is igyekeznek a környezõ strandok árai alatt maradni.
Püspökladányban már szezon elõtt, április 18-án megnyitott a strand. Korábban lapunknak a szoboszlói fürdõ képviselõje tervezett április 30-ai, a debreceni pedig május elsejei nyitásról nyilatkozott. HBN

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!