2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elkészült a vádirat: felesége ölte meg az egykori bírósági titkártForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-07 06:51:01
  Debrecen - Elõre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bûntette miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Fõügyészség az elõzetes letartóztatásban lévõ S. Andrea ellen férje, a berettyóújfalui bírósági titkárként dolgozó Ny. László halála miatt - közölte a fõügyészségi sajtószóvivõ szerdán az MTI-vel.  

Jónáné Pocsai Edit elmondta: a vádlott és a sértett megromlott házassági kapcsolata miatt S. Andrea szerelemféltésbõl 2010. február elejétõl erõs altatókat adagolt férjének, majd február 8-án az elkábított sértettet nyolcszor megszúrta egy késsel. A szúrásokat követõen a vádlott gázolajjal leöntötte a férjét, majd meggyújtotta. A férfi az égés okozta hõhatás következtében meghalt.

S. Andrea tagadta a szándékosságot

A nyomozás kezdeti szakaszában a vádlott vallomást tett, tagadta a szándékosságot, és arra hivatkozott, hogy férje öngyilkos lett. A nõ késõbb megtagadta a nyilatkozattételt, és elzárkózott a nyomozó hatósággal való együttmûködéstõl – tette hozzá.

A fõügyészhelyettes-szóvivõ közölte azt is, hogy a nyomozásban a részletes bizonyításhoz, a vádemeléshez kilenc különbözõ szakterület szakértõjét vonták be.

A vádirat szerinti bûncselekményt a törvény 10 évtõl 20 évig terjedõ, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni – mondta az MTI-nek Jónáné Pocsai Edit.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!