2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Megújul az Orbán Balázs térForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-12 10:09:26
Berettyóújfalu önkormányzata kiemelt feladatként tûzte ki célul a belterületi utak fejlesztését – jelentette be Pálfi Anikó alpolgármester azon a sajtótájékoztatón, melyet a városháza tanácskozó termében tartottak annak kapcsán, hogy a város közel 134 millió forintból megújítja az Orbán Balázs tér környékét.

Az alpolgármester elmondta: a város jelentõs elmaradottsággal bír a szilárd burkolatú utak tekintetében. 101 utcában ugyanis nincs szilárd útburkolat, a meglévõ utak csupán 40 százaléka rendelkezik azzal. Ezért aztán minden pályázati lehetõséget megragadnak a hátrányok csökkentésére. Nemrég adták át a felújított Bocskai utcát, most folyik a várost átszelõ kerékpárút építése, s hamarosan elkezdõdik az Orbán Balázs tér és környékének felújítása. A beruházás 133 millió 684 ezer forintba kerül, melynek 95 százalékát pályázaton nyerte el a város, az ötszázalékos önkormányzati önerõ 7 millió 860 ezer forint.

A szeptember 30-ig elkészülõ beruházás 631 méternyi útszakaszt érint a téren és a becsatlakozó utcákon. 64 szabályos, illetve 4 akadálymentesített parkolót alakítanak ki. Megújul a közvilágítás, de megoldják a csapadékvíz elvezetését is. Kérdésre válaszolva elhangzott: a felújítás nem akadályozza a Gróf Tisza István Kórház megközelítését, illetve az oda való bejutást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!