2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Megújul az autóbusz állomás épülete és környékeForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-14 16:42:12
Négy település – Berettyóújfalu, Bakonszeg, Mezõsas, Mezõpeterd - közösen nyújtotta be pályázatát a berettyóújfalui autóbusz állomás épületének és környékének, valamint az említett falvak buszmegállóinak megépítésére, illetve a meglévõk felújítására.

A projektismertetõ sajtótájékoztatón Muraközi István polgármester az érintett települések polgármesterei és képviselõi elõtt elmondta: a kistérségi központba való bejutás, valamint hazaérés megfelelõ körülményeit lesz hivatott megteremteni az év végéig megvalósuló beruházás. Az elnyert támogatás 193 millió forint, az önkormányzati önerõ tízmillió forint, míg a beruházás teljes értéke 204 millió forint – részletezte Muraközi István. Újfaluban az autóbusz állomás épülete és környéke újul meg, amely a csomópontba csatlakozó utcák – Eötvös, Madách és Hunyadi - keresztezõdését jelenti. Új aszfaltburkolat lesz, szabályos peronok, illetve az Eötvös Szakképzõ oldalában új térburkolatos járda épül.

Mezõpeterden két meglévõ buszvárót újítanak fel, Mezõsason három új épül, egy megállót felújítanak, míg Bakonszegen hat új buszmegálló készül el. A települések polgármesterei kiemelték annak fontosságát, hogy a térségi szerepet betöltõ Berettyóújfalu méltó körülmények közt tudja fogadni az ügyeiket itt intézõ lakosokat. Muraközi István az elmondottakat azzal egészítette ki, hogy a beruházás elkészültével teljessé válik az új városkép az itt élõk és ide látogatók számára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!