2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Néptánc és népzenei tábor KörösszakálbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-21 14:34:05
Körösszakál – A körösszakáli táncos fiatalok jó szervezõ munkáját dicséri az, hogy ebben az évben tizedik alkalommal rendezik meg a településen a Nemzetiségi Néptánc és Népzenei Tábort.  

Július 11-tõl tizenhatodikáig tartó bentlakásos táborban mintegy hetven fiatal érezte nagyon jól magát a kis bihari településen.
Far Éva BernadettPálfi TamásPataki Attila fõszervezõk már hónapokkal elõbb hozzákezdtek a tábor megszervezéséhez. A legnagyobb gond a tábor költségeinek összegyûjtése volt.
Mire a tábor megkezdte munkáját a körösszakáli önkormányzat, helyi kisebbségi önkormányzatok, Körös-Körül Összefogás Szövetkezete, valamint a helyi és környezõ települések vállalkozói, magánszemélyek hozzájárulásából összegyûlt az az összeg, mely lehetõvé tette a már hagyományos, a fiatalok által nagyon várt tábormegrendezését.
körösszakáli Petlend-Csehi Néptáncegyüttes táncosai pártfogásba vették az odaérkezõ lányokat és fiúkat, gondoskodtak a programjaikról. A tánctáborban ezen a héten szászcsávási táncokat tanultak, melyet az Erdélybõl – Szászcsávásról érkezõ táncosok tanítottak meg a fiatalokkal. A nagyobbaknak (haladóknak) Tõkés Edit ésTõkés Zsolt a Háromszék Táncegyüttes táncosai nagy türelemmel tanították a nem könnyû tánclépéseket.
Azoknak a fiataloknak pedig, akik csak most ismerkedtek a tánclépésekkel gyermektáncokat tanítottak: Pap JohannaMedvegy AndreaKirály Sándor.
Volt népzeneoktatás is Bárdosi Ildikó és Molnár Miklós nagy türelemmel mutatták meg a hangszereken az alapvetõ fogásokat és gyakoroltatták a gyerekekkel a megtanult zeneszámokat.
A Sarkadról érkezõ Suttyomba zenekar pedig a táncokhoz már, mint állandó vendég szolgáltatta az élõzenét.
A táncon kívül még sok, más program tette élményszerûvé a tábor életét. A helyben lakó fiatalok bemutatták a vendégeknek az odaérkezõknek a kis település nevezetességeit. Volt fõzõverseny, kemencében ételek elõkészítése és megsütése, mindezeken felül gyermekprogramok és kézmûves foglalkozások.
Jubileumi koncerteken: Goulasch Exotica, Szászcsávási Zenekar, Suttyomba Zenekar húzta a talpalávalót, ahol a fiatalok esténként nemcsak e tábor, hanem a környék fiataljainak a részvételével szórakoztak kellemesen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!