2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Régiós Nyugdíjas Kulturális és Baráti Találkozó KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2011-08-04 12:20:12
Minden év júliusában kerül sor a Régiós Nyugdíjas Kulturális és Baráti Találkozóra, aminek házigazdája a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub. Az a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub, amelyiknek a tánccsoportja 2010-ben Békésen az országos Senior táncversenyen elsõ helyet szerezte meg a „Hogy is van ez?” Dunántúli népitánccal, ebben az évben pedig szintén Békésen másodikok lettek a Szatmári népitánccal.

A népdalkörük pedig nagy sikert aratott a Debreceni Katonadalok Fesztiválján.Már negyedik alkalommal lett megrendezve a Találkozó a Komádi Szabadidõ Központban, amelyen résztvettek 9 település: - Bakonszeg, Berettyóújfalu,Biharkeresztes, Furta, Hajdúdorog, Komádi, Magyarhomorog, Nagyszalonta, Zsadány nyugdíjas klubjainak, egyesületeinek képviselõi. A házigazdák nagy lelkesedéssel készültek erre a napra, mintegy 50 fõ vett részt az elõkészületekben, hogy mindenki jól érezhesse magát. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Vitányi István országgyûlési képviselõ, Hódos Aladárné a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének alelnöke, V.Kiss Imre a Hajdú- Bihar Megyei Szövetség alelnöke, a Debreceni Nyugdíjas Egyesület elnöke, Tóth Ferenc Komádi város polgármestere és felesége, Bazsó Antalné a Komádi és Régiója Fejlõdéséért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke és Szarka Emma festõmûvész. Elõször Mike Zoltán az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub elnöke köszöntötte a résztvevõket, majd Tóth Ferenc polgármester nyította meg a találkozót. Köszöntõjében elmondta, hogy büszke arra, hogy a város adhat otthont e nemes rendezvénynek, ami már szerencsére hagyománnyá vált. Örül annak, hogy a házigazdák minden évben kíválóan megszervezik a talákozót és annak is, hogy itt csak aranytorkú énekesek, aranylábú táncosok és szépen-szóló szavalók gyültek össze és erre csak azt lehet mondani, hogy „Nem csak a húszéveseké a világ”! Befejezésül pedig sok sikert kívánt a résztvevõknek, a fellépõknek.

Elõször a Komádi Rákász citerazenekar mutatkozott be saját gyûjtésû népdalcsokrával, majd õket a házigazdák népdalköre követte. Furtáról Guba jánosné, Horváth Zoltánné, Kálai Kálmánné és Gyökeres Imréné verset mondtak, az utóbbi pedig énekszólóval is elõrukkolt. Komádi „Aranykor” Nyugdíjas Klubból verset mondtak: Kovács Imre, Pálfi Józsefné és Tóth Boglárka. A Komádi Nyugdíjasok Klubja „Kató néni” (Fésüs Györgyné) kabaré jelenetével szórakoztatta a közönséget. A Biharkeresztesi Nyugdíjas Klub Drávamenti és Bihari népdalcsokorral, a Magyarhomorogi Nyugdíjas Klub Õszcsalogató néptánccsoportjával és a „Kék Naplemente” népdalkörével szerepelt. A Berettyóújfalui Nyugdíjas Egyesület a Görög és Country tánccal, valamint egy Bihari népdalcsokorral örvendeztette meg a jelenlévõket. A Bakonszegi Nyugdíjas Klub népdalkörének a Betyár dalok és Dunántúli népdalcsokrát láthatták a nézõk. A Hajdúdorogi Szivárvány Egyesület a Mikepércsi csárdást mutatta be és innen volt egy énekszóló is Kalapos Jánosné elõadásában. Zadányból Szatmári István saját versét adta elõ. A Nagyszalontai Nyugdíjas Szövetség Biborka énekkarával és egy szinpadi jelenetével szórakoztatta a rendezvény résztvevõit. A kulturális bemutatót az „Aranykor” Városi” Nyugdíjas Klub Görög tánca zárta, ami nagy sikert aratott. Ez alatt a szakácsok szorgoskodtak /Farkas Pál, Lõdi József, Nagy Sándor és segítõik: Krucsó Lajosné, Bondár Ferenc és Székely Margit), készült a finom ebéd a Palóc gulyás. Közben egész nap a helyi Vöröskereszt szervezésében Jambrick Judit elnökasszony vezetésével vérnyomás – és vércukorszínt mérés folyt. A finom ebéd elfogyasztása és a kulturális bemutató után tombola következett, majd Mike Zoltán klubelnök átadta a fellépõknek, kluboknak az emléklapot és az ajándékot. A rendezvényt mulatság zárta, a zenét a tánchoz ifj. Szabó Sándor és édesapja szolgáltatta. A rendezvény végén az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub elnöke elmondta, hogy a visszajelzések alapján sikeresnek mondható a találkozó, mindenki jól érezte magát és elismeréssel szóltak a rendezvényrõl. Reméljük, jövõre ismét találkozunk!

Cserép Imre tudósító

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!