2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
A Városok, Falvak Szövetsége a cívisváros kezdeményezésekéntForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-10 09:50:43
  Debrecen, Balatonfüred - A cívisváros kezdeményezéseként életre hívott Városok, Falvak Szövetsége Kulturális Régió is bemutatkozott az elmúlt hét végén a balatonfüredi borheteken.  

A kézmûvesség varázsával

Az augusztus 6-án megkezdett, s három héten át tartó rendezvénysorozat elsõ napjaiban a 18 települést összefogó – határokon átívelõ kulturális együttmûködést koordináló – szervezetet Balatonfüred mellett DebrecenMikepércs,Berettyóújfalu és Derecske képviselte – tudatta a Naplóval Zámbori Péter, a szövetség titkára.

A turisztikai információs pult mellett nemezkészítõ, egyedi kézmûves ékszereket gyártó, valamint bihari népi hímzéseket alkotó mesterek mutatták be tudásukat és termékeiket. A borsátrak mellett az édesszájúak többek között Radics Lászlódebreceni mézeskalács szíveit is megcsodálhatták, megvásárolhatták – olvasható a közleményben.

Kultúra, oda-vissza

Városok, Falvak Szövetsége katalizátorszerepet tölt be a kulturális együttmûködések terén, hiszen ezen a nyáron Balatonfüred mellett kilenc település mutatkozott be a debreceni fõtéren, valamint mikepércsi táncosok ropták Balatonudvariban, és a Hajdúhéten is fellépnek a „magyar tenger” mellõl érkezõ csoportok Hajdúböszörményben – ismertette Zámbori Péter. A balatonfüredi borheteken továbbra is találkozhatnak VFSZ-tagtelepülésekkel az érdeklõdõk:Debrecen mellett Hajdúböszörmény és Püspökladány is képviselteti magát aTagore sétányon megrendezett eseményen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!