2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Dusa Lajos és Papp Für János a debreceni író, költõ találkozó díszvendégeiForrás: saját
Utolsó módosítás: 2011-08-18 09:41:24
Szerdán, azaz augusztus 17-én helyi idõ szerint 14 órától a debreceni Latinovits Kávézó (Csapó u. 28. sz.) ad otthont annak az irodalmi találkozónak, amelyre nagy szeretettel várják a Hajdú-Bihar és Bihar megyei irodalmárok, amatõr és profi írók, költõk jelentkezését.
A rendezvény célja, hogy olyan kapcsolat alakuljon ki a két megye alkotói között, amely által az irodalom területén is megnyílnak a határok, és a tükörprogramok szervezésével felpezsdüljön a kulturális élet, azon belül pedig az irodalom vérkeringése. A rendezvényre érkezõ irodalmárok felolvashatnak verseikbõl, prózáikból, szösszeneteikbõl és kritikáikból. Ugyanakkor közös programokkal és beszélgetésekkel várják az érdeklõdõket. Igény szerint akár a könyvbemutatóknak is teret engednek.
A rendezvény díszvendégei lesznek Dusa Lajos és Papp Für János a Magyar Írószövetség tagjai. A Szövetség részérõl Dusa Lajos Bihart, míg Papp Für János Hajdú-Bihart fogja képviselni.
Kérdéskör lesz az esetleges határon átnyúló irodalmi együttmûködési rendszer kialakításának, hogyanja és mikéntje is. Esetleges témafelvetés, hogy milyen tükörprogramok megszervezésére lehet majd precedenst állítani, Önmagunk és a mindenkori irodalmi kánonok részére ezzel a kezdeményezéssel.
A találkozóra továbbra is várják az alkotók elõzetes bejelentkezését a [email protected], illetve a 0036-30/406-81-69-es magyarországi telefonszámon.

Pár mondatban díszvendégeinkrõl:
Dusa Lajos költõ, Debrecenben született 1948. augusztus 1-én Dusa Lõrinc és Éles Erzsébet gyermekeként.
1981-ben végzett a Debreceni Tanítóképzõ Fõiskola népmûvelés-könyvár szakán.
Fizikai munkás, ügyintézõ, térmester és Hajdúnánáson mûvészeti elõadóként dolgozott. 1978-1981 között a szamosszegi mûvelõdési ház igazgatója volt. 1982-1993 között Debrecenben könyvtáros volt. 1994-2007 között a hajdúhadházi Földi János Városi Könyvtár igazgatója volt.







Papp Für János (1976) 2002-óta ír és publikál rendszeresen. Verseskötetei: Rámcsukódott ajtók mögött (2007) Sylenta, Metszetek (2008) alföld, apokrif (az út) (2009) alföld.
A Magyar Írószövetség tagja. A poet.hu irodalmi portál mûvészeti vezetõje és moderátora, a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör elnöke.
Versei megjelentek olyan irodalmi lapokban, mint a Magyar Napló, Bárka, Hitel, Parnasszus, Vigilia, Prae, Agria, Hajdúsági tükör, Nézõ Pont.
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!