2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Hajdú-bihari kékfényForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-23 13:17:15
Nézze meg mivel foglalkoztak az elmúlt napokban a rend õrei megyénkben!

Péntek hajnalban egy 23 éves hajdúsámsoni férfit igazoltattak a rendõrök Hajdúsámson, Radnóti utcán, aki egy személygépkocsival közlekedett. A rendõri intézkedés során gépjármû átvizsgálást hajtottak végre, s a csomagtartóból és hátsó ülésrõl elõkerült nyolc nylon zsák, abban 400 karton ukrán zárjegyes cigarettával. A férfit a gépkocsival együtt a rendõrök elõállították a Hajdúsámsoni Körzeti Megbízotti Irodára, majd az intézkedést illetékesség miatt átadták a NAV pénzügyõreinek. A NAV munkatársai a cigarettát lefoglalták, s az eljárást az Észak-alföldi Regionális Bûnügyi Igazgatósága folytatja le.

A Püspökladány Rendõrkapitányság

A Püspökladány Rendõrkapitányság kisebb értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 43 éves bihartordai férfival szemben, aki pénteken este Nagyrábé külterületén egy körbekerítetlen tanyáról a hodályból eltulajdonított egy magyar merino növendék birkát, melynek értéke 25.000 forint. A férfi meghallgatásakor elmondta, hogy mivel augusztus 20-án van a születésnapja, úgy gondolta, hogy vesz egy birkát valahonnan, hogy pörköltet készítsen belõle a családjának.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság azonnalos intézkedéseket foganatosított csoportosan elkövetett garázdaság bûntett megalapozott gyanúja miatt egy 55 éves derecskei férfival, valamint egy 19 éves debreceni hölggyel és egy 22 éves ugyancsak derecskei fiatalemberrel szemben, akik pénteken éjjel egy derecskei buszmegállóban elõzetes szóváltás után egymással dulakodtak, összeverekedtek.

A Hajdúnánási Rendõrkapitányság

A Hajdúnánási Rendõrkapitányság azonnalos intézkedéseket foganatosított nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bûntett megalapozott gyanúja miatt egy 22 éves polgári fiatalember, és 21éves társa ellen, akik szombaton hajnalban a tánctéren egymással összeverekedtek. A személyek nyolc napon belül gyógyuló könnyû sérüléseket szenvedtek, ellenük az eljárás szabadlábon hagyásuk mellett folytatódik.

A Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság

A Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság eljárást indított ismeretlen férfi ellen közveszéllyel fenyegetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, aki szombaton azzal hívta a kapitányságot, hogy ” a Fürdõkertben bombát helyzetem el”. A Fürdõkert nyilvános, bekerített, parkos területén, pénteki napokon megszokott, nyilvános zenés-táncos rendezvényt tartottak. A kiürítés-bombakutatás kb. 2 óráig tartott, melynek során gyanús csomagot, robbanószerkezetet nem találtak a rendõrök. A kutatást követõen a rendezvény továbbfolytatódott.

A Debreceni Rendõrkapitányság

A Debreceni Rendõrkapitányság rendõrei szombaton hajnalban egy 16 éves lányt vontak intézkedés alá a Petõfi téren, melynek során megállapítást nyert, hogy a lány ellen körözést rendelt el 2011.08.02-án a Hajdúhadházi Rendõrkapitányság eltûnése miatt.

Ugyancsak szombaton hajnalban a Vénkerti Általános Iskolához kellett menni a rendõröknek, mivel oda öt ittas fiatalember a kerítésen bemászott és az udvaron üvegeket törtek, garázdálkodtak. A fiatalkorú elkövetõket a rendõrök elfogták, és elõállították a Debreceni Rendõrkapitányságra, ellenük csoportos garázdaság miatt indult eljárás.

Szombaton hajnalban két debreceni fiatalembert fogtak el a rendõrök, mert Debrecen Mester-Csemete utcák keresztezõdésében az ott lévõ patika korlátját rángatták, vas csatornafedõt szedtek fel és egy közlekedési jelzõtáblát is felborítottak.

Szombaton egy 34 éves debreceni férfit vettek õrizetbe a rendõrök, aki ellen a Debreceni Városi Bíróság körözést rendelt el, és elfogatóparancsot adott ki.

Ugyancsak szombaton lett õrizetbe véve az a 36 éves debreceni férfi is, akit az István úton igazoltattak a rendõrök, ugyanis a férfi ellen ugyancsak a Debreceni Városi Bíróság bocsátott ki elfogató parancsot, garázdaság bûncselekmény elkövetése miatt.

Szombat este a Piac és Csapó utca közötti szakaszon felállított tribünök alatt igazoltattak, majd elfogtak két hajdúhadházi fiút, akivel szemben a Debrecen Városi Bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Hajdúhadház közigazgatási területére vonatkozóan.

Vasárnap hajnalban 37 éves debreceni férfi próbált betörni egy nagymacsi szórakozóhelyre, de annak udvarán a járõrök elfogták. Kérdésre a férfi beismerte, hogy be akart törni. Az elkövetõnek a hátsó fa ajtót már sikerült benyomni, de a rácsos ajtót már nem tudta kinyitni. A fûben a rendõrök megtalálták azt a táskát, melyben egy vasvágó fûrész volt, s amit az elkövetõ a betöréshez vitt magával. A férfi ellen a Debreceni Rendõrkapitányság betöréses lopás bûntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Vasárnap hajnalban egy 30 éves debreceni férfit fogtak el a rendõrök menekülés közben Debrecen, Széchenyi utcán, aki nem sokkal elõtte a Piac – Csapó utcák keresztezõdésében lévõ egyik pavilont megrongálta. A férfi tettét elismerte, továbbá közölte, hogy azért ütötte be a pavilon ablakát, mert barátai nem hitték el, hogy meg meri tenni. A férfi ellen garázdaság elkövetése miatt indult eljárás.

A Komádi Rendõrõrs

Vasárnap hajnalban komádi belterületén egy ittas, vezetõi engedéllyel nem rendelkezõ helyi férfival szemben kellett a rendõröknek intézkedni, aki motorkerékpárjával közlekedett.

Ugyancsak vasárnap hajnalban Komádiban egy helyi férfit igazoltattak a rendõrök, aki egy zsák tápot szállított a kerékpárjával, a tehenészet telephelyének irányából. Kérdésre a férfi azt mondta, hogy a zsákban szalma van, de a zsák megvizsgálásakor megállapítást nyert, hogy az nem szalma, hanem állati takarmány. A férfi elszámoltatása végett elõállításra került a Komádi Rendõrõrsre, ahol a zsák takarmány lefoglalásra került.

A Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség

Szombaton délután a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelõhelyén kilépésre jelentkezett egy moldáv állampolgárságú férfi. Az ellenõrzés során megállapítást nyert, hogy a személy ellen a BÁH Észak- Alföldi Regionális Igazgatóság beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el, mivel a korábban kiszabott helyszíni bírságot nem fizette meg.

Vasárnap este a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelõhelyen belépésre jelentkezett egy moldáv állampolgárságú férfi. Az alapos ellenõrzés során megállapítást nyert, hogy a személlyel szemben az illetékes olasz hatóságok belépés megtagadását rendelték el schengeni területre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!