2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Gépekkel felszerelt iskolában tanulhatnak a pocsajiakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-25 11:35:05
Pocsaj - Pocsaj Önkormányzata sikeres pályázatának köszönhetõen nemcsak új számítógépekkel gazdagodik az általános iskola, de lehetõség nyílik olyan eszközök használatba vételére is az oktatásban (interaktív tábla, projektorok), amelyekre korábban nem nyílt lehetõség.

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése címû pályázat sikeres megvalósítása korszakos jelentõségû lehet a pocsaji oktatás történetében. A TIOP-1.1.1-07/1-2008-465 kódszámú pályázat 2010. november 22-én indult, és a már a hivatalos nyitórendezvényen is nagy érdeklõdés kísérte. A beszerzett eszközök, a 33 db iskolai PC, a 9 db tantermi csomag, az 1 db WIFI csomag és a 3 db SNI csomag olyan technikai feltételek, amelyekkel korszakváltás következik el a pocsaji oktatás történetében. A projekt ugyanakkor a pedagógusok képzésének anyagi feltételeit is megteremtette. A pályázat kereteiben két képzésen vettek részt a pedagógusok, melyeknek célja, hogy minél hatékonyabban állítsák az új eszközöket és módszereket az oktatás szolgálatába. A projekt kedvezményezettje a pocsaji önkormányzat.
A projekt megvalósulásához az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 16.150.000 forint. A vezetõk bíznak abban, hogy a fejlesztések nemcsak a gyerekek hasznára válnak, hanem egyben a településen élõk életminõségének javulását is elõsegítik. Az iskolában is elérhetõvé válik az internet, ez pedig kimeríthetetlen tudásanyagot tesz hozzáférhetõvé a gyerekek számára. Az oktatásügyi fejlesztések hosszú távon térülnek meg, közvetett cél Pocsaj gazdasági és társadalmi felzárkóztatása.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!