2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Nem tér vissza a kánikula a hétenForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-29 12:54:46
Az ország nagy részén kisüt a nap az átvonult hidegfront után. A hét elején általában 30 fokig melegszik a levegõ. Az elmúlt napokban több melegrekord is megdõlt, a következõkben viszont már nem lesz forróság.

Az átvonult hidegfront után hétfõn általában sok lesz a napsütés. A hõmérséklet legalacsonyabb értéke 17 fok körül, a legmagasabb nappali hõmérséklet 30 fok körül alakul. A felhõzet idõként megnövekszik, fõként délután. Csapadék nem valószínû. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, az 5-10 km/órás átlagszél mellett 15-25 km/órás maximális széllökésre lehet számítani.

Már nem lesz a szervezetet fokozottan megterhelõ hõség, de egy-két fokkal ismét erõsödik a nappali felmelegedés. Fõleg a déli és keleti országrészben többfelé várható kánikula, és általában erõs lesz az ultraibolya sugárzás (az indexek az 5,5-6,3-as szintek között várhatók).

Az elmúlt napokban több melegrekord is megdõlt, a következõkben viszont már nem lesz szélsõségesen meleg idõ. Kedden valamivel még hûvösebb lesz: a hõmérséklet legalacsonyabb értéke 13, 18, a legmagasabb nappali hõmérséklet általában 27, 32 fok között körül alakul, északnyugaton 25 fok lesz. Északkeleten egy-egy zápor is elõfordulhat. Szerdára virradóan 12, 17 fok várható, délben-kora délután 24, 30 fok között alakul a hõmérséklet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!