2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
NAV: évközben is megszûnhet a családi kedvezményre való jogosultságForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-02 12:41:13
  Budapest, 2011. szeptember 2., péntek (MTI) - Évközben is megszûnhet a családi kedvezményre való jogosultság, mivel a középiskolai tanulmányaikat befejezõ diákok után már nem jár a családi kedvezmény - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.  

A közlemény szerint a családi kedvezményt elsõsorban azon gyermekek után lehet igénybe venni, akikre tekintettel családi pótlékot folyósítanak. A középiskolát befejezõ gyermekek után azonban – a Magyar Államkincstár határozatában feltüntetett idõponttól – már nem jár a családi pótlék. Az ellátásra való jogosultság megszûnésére tekintettel a gyermek után már nem lehet igénybe venni a családi kedvezményt sem.

NAV közleménye alapján, ha tehát a középiskolás gyermek után a tanév végétõl már nem jár családi pótlék, akkor a családi kedvezményt addig érvényesítõ szülõ köteles a munkáltatója felé ezt jelezni, azaz a családi kedvezményrõl szóló adóelõleg-nyilatkozatát módosítani vagy visszavonni.

NAV szerint nem szabad azonban elfeledkezni arról sem, hogy ha a gyermek felsõoktatási intézményben tanul tovább, akkor õt a hallgatói jogviszonyának kezdetétõl a testvérei után járó családi kedvezmény összegének számítása során – tehát abból a szempontból, hogy a család háromgyermekesnek minõsül-e – eltartottként figyelembe kell venni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!