2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Tanodák találkozója SáponForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-10 12:32:25
Sáp - Nádudvar, Püspökladány Hajdúszovát, Derecske és Sáp tanodái adtak találkozót szeptember 9- én egymásnak, hogy bemutassák: településeiken a nevelõk összehangolt munkájával milyen hatékonyan tudták segíteni a hátrányos helyzetû, „hátsó padokban ülõ”gyerekek felzárkóztatását.

Egy nyitott, kirekesztésektõl mentes, befogadó légkör biztosítását teremtették meg azok a tanodák, amelyet 2009 novemberében a tanulás, a felzárkóztatás, az egyénifejlesztés, a szabadidõ hasznos eltöltése és az identitás megerõsítése érdekében adtak át a találkozón részt vevõ településeken. Akkor a TÁMOP-3.3.5/A pályázatcéljaként megfogalmazódott: összehangolt csapatmunkával a tanoda célja a halmozottan hátrányos gyermekek tanulásának eredményes támogatása, az iskolai lemorzsolódások csökkentése, a továbbtanulási utak megerõsítése, a végzõs iskolások késõbbi munkaerõ piaci elhelyezkedési esélyeinek javítása.


A Sápi projektzáró találkozón az öt tanoda közel kétszáz tanulójának képviselõi számot adtak a két esztendõ alatt végzett munkáról. A tanodákban tanuló gyerekek mûsoros bemutatóit követõ szakmai tanácskozáson megfogalmazódott: a projekt céljai megvalósultak, a tanulás eredményes támogatása, az egyéni, a kiscsoportos, a csoportos fejlesztések eredményeit a tanulmányi átlagok javulása jelzi. A tanodák új szemlélettel, tanulásszervezési eljárások alkalmazásával, a pedagógiai gyakorlat új alapokra helyezésével hatékonyan hozzájárultak a tanulók iskolai elõmenetelének javításához. A résztvevõk megfogalmazták: bíznak újabb pályázataik sikerében, a munka folytatásában, mert bebizonyosodott, hogy tanodai forma a gyerekek és szüleik által, saját elhatározásból választott tanulást segítõ és menedzselõ családias, a résztvevõk személyes oktatási igényeihez leginkább illeszkedõ tanórán kívüli képzési forma.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!