2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Tudományos üléssel ünnepelt a kórházForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-27 12:05:34
A napokban lett 83 éves a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, mely a jeles napot tudományos konferenciával és szakdolgozói elismerések átadásával ünnepelte meg.

A zsúfolásig megtelt Dr. Böszörményi Nagy Géza teremben megjelenteket – köztük a jelenlegi és korábbi kórházvezetõket - Muraközi István polgármester köszöntötte. A polgármester példaértékûnek nevezte a megemlékezést, mely tudományos üléssel párosult. Mint fogalmazott, születésnapra ajándékkal illik jönni, ám most az ajándék késik, ugyanis a kórház elõtti Orbán Balázs tér elkészülte és átadása november 30-a, tehát azt a kis idõcsúszást elfogadhatjuk.

Az önkormányzat hosszú távon is számol a kórházzal, ennek ékes bizonyítéka a hamarosan megkezdõdõ tömbösítési beruházás, melynek átadásával ünnepelhetjük a következõ születésnapot. A továbbiakban reményét fejezte ki a polgármester arra vonatkozóan, hogy a 85-ik, 90-ik és 100-ik születésnapot is együtt fogják megünnepelni, hiszen a legfontosabb ajándék: hinni jövõnkben!

A mikrofonhoz lépõ fõigazgató, Muraközi Zoltán, feltette a kérdést: mit is ünneplünk most? A válasz: magunkat, azt a közösséget, amely létrehozta és mûködteti a kórházat. – „Azokról is meg kell emlékeznünk, akik már nincsenek köztünk. Mert aki a múltját nem tiszteli, az a jövõt nem érdemli” – intézte a jelenlévõkhöz a fõigazgató. A jelenrõl elmondta: életerõs egészségben van a kórház, a jövõrõl pedig bejelentette: az újfalui kórház rajta van az egészségügy leendõ térképén, változatlan struktúrában számít a kormányzat az intézményre. Mindenkinek megmarad a státusza, s nem vesztese, talán nyertesei leszünk az átalakításnak – vetítette elõre. A nagyberuházás két héten belül elkezdõdhet, elkészülte után pedig öt évig fenn kell tartani, tehát addig sorsunk biztosított – nyugtatta meg a dolgozókat a fõigazgató.

Szakdolgozók nélkül nincs gyógyulás, ezt ismerte fel Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet ápolási igazgató, akinek köszönhetõen idén elsõ ízben adtak át hat munkatársnak szakdolgozói díjat. Kimagasló szakmai munkájáért, elhivatottságáért, emberi kvalitásáért részesült ebben a díjban Abrudán Zoltánné, Élesné Bedõ Bernadett, Pap Mária Zsuzsanna, Szabó Lajosné, Sziklai Emõke és Bartha Barna.

Elõadások hangzottak el a gyermekbántalmazásról (Borsósné Csillag Anikó), az agyérgörcs múltbeli és jelenlegi kockázatairól, kezelésérõl (Túri tamara), a betegekkel való kapcsolattartásról (Juhászné Gitye Ildikó), a pszichiátriai osztály humánerõforrásáról (Szatmári Csaba), valamint a betegellátást végzõk és az ellátottak jogairól (Mezeiné Csicsely Mónika).

Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!