2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
2011. október 26-én átadásra került az Európai Unió által társfinanszírozott õstermelõi piactér KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2011-10-27 19:30:39
Komádi Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Európai kisváros-kép kialakítása Komádiban” címû, ÉAOP-5.1.1/E-09-2009-0007 jelû pályázatát az NFÜ Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetõje 45.089.277 Ft összegû támogatásra ítélte 51.048.190 Ft elszámolható összköltség mellett.

A tervezett fejlesztés a városközpont rehabilitáció folytatása, amely a Fõ út, Petõfi és Furtai utcák közötti szakasz rekonstrukcióját célozta meg. A felújításra nagy szükség volt, hiszen az 50 éves õstermelõi piactér külterjes fenntartású, degradálódott, használaton kívüli zöldfelületként funkcionált, amely a funkciójának már nem felelt meg.

A beruházás során a Fõ út mindkét oldalán a közterület rekonstrukciójára – burkolt felületek felújítása, zöldterületek megújítása utcabútorok kihelyezésével (padok, hulladékgyûjtõk, kerékpártárolók) - az intézmények megközelítését lehetõvé tévõ, díjmentesen igénybe vehetõ parkolók és szervizút rekonstrukciójára, valamint az õstermelõi piac burkolatainak és asztalainak felújítására került sor. A rehabilitálással érintett zöldterület nagysága 2195 m², a fejlesztéssel érintett terület nagysága 3,658 ha. A kivitelezést A Mezei-Vill Korlátolt Felelõsségû Társaság végezte. Az „Európai kisváros-kép kialakítása Komádiban” címû ÉAOP-5.1.1/E-09-2009-0007 jelû az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez 2009-ben benyújtott pályázat keretében megvalósult piacteret Komádi Város Önkormányzata 2011. október 26-én délután 14 órakor vette át a kivitelezõ Mezei-Vill Kft-tõl. A 3,658 ha. fejlesztéssel érintett terület eredményeként megújultak a Fõ út mindkét oldalán lévõ közterületi burkolatok, 2195 m² nagyságú zöldterületek, ahol padok, hulladékgyûjtõk, kerékpártárolók kihelyezésére is sor került. Továbbá kialakításra kerültek az oktatási intézmények, vendéglátó és kereskedelmi egységek megközelítését segítõ díjmentesen igénybe vehetõ parkolók, valamint megújultak az õstermelõi piactér burkolatai és asztalai is. A rehabilitálás elõsegíti a város alsó, gazdasági központjának fejlõdését a felsõ közigazgatási és kulturális központhoz. Az átadó ünnepségen a helyi önkormányzat képviselõin, a tervezõkön a kivitelezõkön, az önkormányzat dolgozóin, a civil szervezetek képviselõin kívül megjelent Vitányi István országgyûlési képviselõ is. Tóth Ferenc polgármester nyította meg az átadó ünnepséget, beszélt az eltelt idõszakról, az eredményekrõl és megköszönte mindenkinek a munkáját, aki ebben a projektben részt vett, majd Vitányi István országgyülési képviselõ mondott ünnepi beszédet. Ünnepi beszédében kiemelte, hogy a város arculata az utóbbi idõben sokat változott és ebben a pénzszûkös, válságos idõben ez nagy elõrelépés a városnak. Reményét fejezte ki, hogy a további projektek is sikeresn befejezõdnek. Az új píacteret Vitányi István országgyûlési képviselõ és Tóth Ferenc Komádi polgármestere adta át. A helyszíni bejárás után az átadó ünnepség a Polgármesteri Hivatalban folytatódott.

Cserép Imre

tudósító

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!