2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Bölcsõdei fejlesztés KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2011-11-04 13:26:08
Komádi Város Önkormányzata jelen fejlesztését a ,,Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése a komplex programmal kezelendõ leghátrányosabb helyzetû kistérségekben", ÉAOP-2009-4.1.3/C pályázati támogatás igénybevételével valósította meg ,,Bölcsõdei szolgáltatás kialakítása Komádiban" projektcímmel az ÉAOP-4.1.3/C-09-2009-0001 számú fejlesztésének keretein belül.

Az Önkormányzat vállalta a bölcsõdei szolgáltatás kialakítását Komádi városban, hogy a mikrotérségben megvalósuljon a 0-3 éves kor közötti gyermekek napközbeni ellátása. Ennek megvalósítása a benyújtott pályázatban vállaltakkal összhangban, egy új bölcsõdei épület megépítésével történt meg, amely 2 bölcsõdei csoport befogadására alkalmas. Az építési beruházás során Komádi város központjában egy új, minden törvényileg elõírt feltételnek megfelelõ, illetve az OTÉK szabályait figyelembe vevõ, akadálymentes épület került kialakításra.

A bölcsõdében a fizikai megvalósulás mellett kialakításra kerültek az érintett szülõk igényeihez igazodó szolgáltatási tevékenységek (többek között idõben rugalmas gondozói-nevelõi intézményi szolgáltatás), amely a 20 hetes és 3 éves kor közötti gyermekek szakszerû gondozása melletti biztonságos napközbeni elhelyezését biztosítja.

A projekt harmadik fontos eleme a bölcsõdei szoláltatás kialakítása során a zavartalan mûködéshez szükséges tárgyi eszközök beszerzése volt, amely a pályázathoz csatolt részéletes eszközlista alapján történt. Az eszközök a 2 bölcsõdei csoport számára jogszabályban elõírt 20 fõre kerültek beszerzésre. A projekt zárórendezvényére 2010. november 18-án került sor. Jelenleg az épület teljes kihasználtsággal mûködik.

További információk:

Komádi Város Önkormányzata

4138 Komádi, Hõsök tere 4.

Márkus László

Projektmenedzser

06-54/545-024

 

Cserép Imre

tudósító

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!