2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A tabella élén telel az MVFCForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-12-14 16:55:51
Futsal – A tabella élén várja a tavaszi folytatást az MVFC Berettyóújfalu elsõ osztályú férfi futsalcsapata; az elmúlt idény bajnoki ezüstérmesét nyár óta új mester irányítja.

Turzó József a Nyíradonyi Huszároktól – jelenlegi nevén DEAC Armadától – érkezett a bihari városba. Bár nem volt könnyû dolga, hiszen a keret valamelyest meggyengült a két pontvadászat között, mégis sikerült az együttesnek az elsõ helyen zárni az õszi idény végén.
– Nyáron azzal a céllal vágtunk neki a bajnokságnak, hogy a legjobb négy közé jussunk, s ezt eddig maximálisan teljesítettük, hiszen az élrõl indulunk neki a tavasznak – kezdte az értékelést Turzó József. – Szükség is volt a jó szereplésre, hiszen a tavasz nehezebb lesz, mivel az összes rangadónkat idegenben vívjuk meg. Nem számítottunk ilyen jó szereplésre, bár fájó pontokat is elhullajtottunk, de így is kihozta a csapat magából, amit lehetett. A szurkolók igen, de a szakmabeliek nem vártak ilyen jó eredményt tõlünk.
A Szombathelyen elveszített három pontot nagyon sajnálja – árulta el a vezetõedzõ –, ugyanakkor a gyõriek elleni gyõzelem mindenkiben kellemes emléket hagyottBerettyóújfaluban. – Mióta Rába ETO néven szerepelnek, azóta a Mezei-Villnek nem sikerült megverni õket – fûzte hozzá Turzó József.

Az út felénél járnak

A fiatal szakember elmondta, nem volt gondja a beilleszkedéssel; a csapat nagy részével még játszott együtt korábban, csupán edzõként nem ismerték.
– Próbáltam egész évben következetes maradni – jegyezte meg ezzel kapcsolatban. – Még mindig van munka, hiszen új játékstílust próbálok megvalósítani, s most az út felénél járunk. Tavasszal robbanásszerû fejlõdést várok; rengeteg munkát befektettünk, a fiúk már tudják, mit kell tenniük, de ha ez készségszinten is elmélyül, akkor nagy fejlõdés valósulhat meg, fõleg a támadójátékban.
Az együttes a november végén kezdõdött szünetben sem állt le, ezekben a napokban is tréningeznek – kivéve a három válogatott játékost, akik jelenleg a nemzeti csapatnál tartózkodnak –, december 18-ig edzenek, majd két hét pihenõ után január 2-án újra felveszik a munkát. A bajnokság tavaszi idénye január 9-én indul.
Mint Turzó Józseftõl megtudtuk, két új játékossal erõsít az MVFC a téli szünetben: visszatér Togoi Victor, valamint fél évre kölcsönben Berettyóújfaluban szerepel aDEAC Armadából Szécsi Barna. Ketten pedig távoznak: Póta Balázs és Nagy Roland. Jó hír, hogy a keresztszalag-szakadása miatt hosszú idõt kihagyni kényszerülõ Rábl János már a csapattal edz, bár még közel sincs százszázalékos állapotban.

Szorosabb lett a bajnokság

– Továbbra is a Gyõr a favorit a bajnokságban, a hírek szerint külföldiekkel erõsítenek a téli szünetben. A Bajnokok Ligája-szereplés kissé felõrölte a Rába ETO-t õsszel, de nagyon jól teljesítettek a nemzetközi porondon, hiszen a tizedik helyen végeztek az európai rangsorban – vélekedett Turzó József. – Ez azonban a hazai bajnokságra is rányomta a bélyegét, szorosabbá vált. Ha megfelelõen erõsödünk, felvehetjük velük a harcot, bár az anyagi lehetõségeik sokkal jobbak, mint nekünk.
Colorspectrum Aramis jelenleg a második helyen áll az MVFC mögött, a két együttesnek ugyanannyi pontja van, a bihariaknak azonban jobb a gólkülönbségük.
– Az Aramis is nagyon jó csapat, megerõsödtek, velük is meg kell küzdeni a bajnoki döntõbe jutásért. Több egylet is harcban lehet a végsõ gyõzelemért – jelentette kiTurzó József, hozzátéve, hogy izgalmas tavasz elõtt áll csapata.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!