2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Pocsaj tervei a 2012-es évreForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-11 10:05:16
Pocsaj – A falu vezetése a 2012-es esztendõben is törekszik a fizetõképességét, mûködõképességét zökkenõmentessé tenni. Ezt takarékos gazdálkodással fogja végrehajtani.

Az idei költségvetést még nem tudni, hogy alakul, bizakodóan tekintenek a jövõre, az elmúlt évben felmerült fizetési nehézségekkel ellentétben. Jelenleg a településnek nincs lejárt határidejû számlája, a rendelkezésre álló pénzeszköz felhasználásában is a lehetõségeiket érvényesítik.

Jó hír volt a községnek, hogy a kormány törekedett a halmozottan hátrányos helyzetû települések segítésére. A kapott összeget az elképzeléseknek megfelelõen használták fel, így a fizetõképességet meg lehetett õrizni, ha az eladósodottság mértéke nem ütötte meg az elviselhetetlent.

Idén sem lesz egyszerû Pocsajnak: két, lebonyolításra váró pályázat munkálatai kezdõdnek el tavasszal. A Pocsaj-Biharfélegyháza közötti út pályázat, mely közel egymilliárdos nagyságrendû beruházás. Ez magában foglalja a Cseteházi-híd újbóli megépítését is. A másik, 1,8 milliárdos bekerülési értékû, a Pocsaj-Esztár szennyvízelvezetési pályázat, melynek munkái szintén tavasszal kezdõdnek.

- Ezekhez a munkálatokhoz szükséges az itt élõk türelme, segítsége, toleranciája, mely a késõbbiekben a településen élõk javát fogja szolgálni – tájékoztatta a Naplót Kecskés Gyula polgármester.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!