2018. június 21. Csütörtök, Alajos, Leila.
 

Írta: Kulcsár László
Az elmúlt 2012-es évben városunkban jelentős fejlesztések és átalakítások történtek, mind beruházási, mind közigazgatási szinten. Megkértük Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu Város polgármesterét, összegezze a város életében bekövetkezett fontos változásokat és az új év célkitűzéseit.

Már nyolcadik alkalommal.2012-06-27 15:35:57

Már nyolcadik alkalommal rendezték meg a Hagyományőrző Lovasnapot Komádiban. Reggel a város lakói a Csökmői fúvószenekar zenéjére ébredtek, hogy aztán részt vegyenek a nagyon színvonalas rendezvényen. A lovasnapról itt is meg lehet tekintheni a képeket!


Pocsaj – A falu vezetése a 2012-es esztendőben is törekszik a fizetőképességét, működőképességét zökkenőmentessé tenni. Ezt takarékos gazdálkodással fogja végrehajtani.


Budapest, 2011. december 30., péntek (MTI) – Januártól lényegében minden zárt légterű helyen tilos lesz a dohányzás, így nem lehet rágyújtani a munkahelyeken és az éttermekben sem; csak a szabad levegőn, illetve a bejárat előtt szabad dohányozni. Közoktatási, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben, továbbá egészségügyi szolgáltatónál viszont szabadtéren sem jelölhetnek ki dohányzóhelyet.

A kormány mindent megtesz a jövő évre kőbe vésett hiánycél teljesítéséért, egyszerre három, a költségvetés egyenlegét javító "csomagot" épített be a 2012-es büdzsébe. Így összesen 1400 milliárd forintos kiigazításra készül jövőre - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium legfrissebb, angol nyelven megjelent tájékoztató anyagából, amely érdekes részleteket is közöl a kormány terveiből. Egyrészt kiolvasható a - minden bizonnyal külföldi befektetőknek készített - jelentésből, hogy az elmúlt fél évben hogyan változtak a Széll Kálmán-terv irányszámai, és egy eddig nem hirdetett kiadáscsökkentő csomagot is kibont a tárca anyaga. Az útpénztárt felváltó útdíj-rendszerről a kormány már ebben a hónapban tárgyalhat.

A nemzeti erőforrás miniszter törvényjavaslatot nyújtott be, amelynek értelmében megszűnik januártól a korhatár előtti öregségi nyugdíj. A javaslat szerint a már megállapított ellátásokat más jogcímen, de folyósítani fogják.

A jövő évi költségvetési tervezetből kiderül, hogy a kormány a korábban bejelentett lépéseken túl is tervez további adóemeléseket a regisztrációs adónál, a gépjármű-átírás utáni illetékfizetésnél és az üzleti ajándéknál - írja az Origo.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!