2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Továbbra is a bentmaradás a célForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-14 14:21:56
Futsal - A Szegedi AK Boszorkányok ellen lép elõször pályára idén tétmeccsen a Mezei-Vill nõi csapata.

Megkezdõdik a bajnokság „tavaszi” idénye a nõi élvonalbeli futsalosok között is: szombaton már pályára lép az MVFC Berettyóújfalu hölgykoszorúja, mely a Szegedi AK Boszorkányok együttesét fogadja a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. Az összecsapás 12 óra 30 perckor kezdõdik.

Habár az elmúlt hetekben szünet volt az élvonalbeli pontvadászatban, nem pihentek a berettyóújfalui lányok, készültek a folytatásra, többek között új igazolásokkal. Hóbel Tímea és Farkas Éva a megszûnt – tavaly még bajnok – Vesta csapatából érkezett.

Edzõmérkõzések

Mint a csapatkapitánytól, Füredi Andreától megtudtuk, az ünnepek után január 3-án álltak újra edzésbe, heti három tréninggel készültek, s több edzõmeccset is játszottak, ellenfelük volt az agráregyetem nõi csapata, valamint az Olasz Focisuli U13-as gárdája. A játékos hozzátette: vannak ugyan apróbb sérülések, de remélhetõleg ezeket orvosolni tudják a szombati mérkõzésre.

Az elsõ osztályban õsszel újoncként induló berettyóújfalui csapat a tabella ötödik helyén telelt.

– A helyezést nézve elégedett lehetek – nyilatkozta a Naplónak Pallai Gábor, az együttes vezetõedzõje. – A mutatott játék azonban jobban érdekel, s azzal kevésbé vagyok megelégedve. Minden meccsen hullámzó teljesítményt nyújtottunk, az elveszített találkozókon súlyos egyéni hibákat követtünk el. Azon dolgoztunk az utóbbi két hétben, hogy ezeket a csorbákat kiköszörüljük, illetve tovább csiszoltuk a játékrendszerünket. Edzõmérkõzéseken vettünk részt, többek között azért is, hogy a rutintalanságunk eltûnjön. Ezeken az összecsapásokon elégedett voltam a játékunkkal, de egy bajnoki találkozó mindig más…

Nagy bravúr lenne

– A célunk továbbra is a biztos bentmaradás – jelentette ki a fiatal szakember. – AVesta megszûnésével eggyel kevesebb csapat verseng, így még akár a negyedik – felsõházi rájátszást érõ – helyre is oda lehet csúszni, ami nagy bravúr lenne számunkra.

A Szeged elleni meccs háromesélyes találkozó – vélekedett Pallai Gábor.

– Õsszel velük kezdtünk, és két pontot ott hagytunk, mivel nagyon sok helyzetet hagytunk ki. Ha ezeket a lehetõségeket most kihasználjuk, bízhatunk a gyõzelemben – jegyezte meg a lányok mestere, aki reméli, a bajnokcsapattól érkezett játékosok kihozzák a többiekbõl az erényeiket, s nagyobb rutinjukkal az egylet segítségére lehetnek. – Ha sikerül a csapatnak megszabadulni a kishitûségétõl, nagyot fejlõdhet a játékunk – fûzte hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!