2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
MVFC: Begyûjtötték a kötelezõ gyõzelmetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-02-21 18:44:07
Futsal - Leo Mendes késtzer, Victor, Szécsi és Nagy István egyszer volt eredményes.

A tabella utolsó elõtti helyezett csapatát, a MAFC BME Docler Akadémiátfogadta az MVFC Berettyóújfalu hétfõ este a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. Bár kissé nyögvenyelõsen, de sikerült begyûjteni a gyõzelemért járó három pontot a házigazdáknak: a Mezei-Vill 5–3-ra gyõzött.

A vendégek meg akarták lepni az újfaluiakat, s a lehetõ leggyorsabban megszerezni a vezetést – akárcsak egy héttel korábban a Colorspectrum Aramis ellen, az a találkozójuk egyébként végül döntetlennel végzõdött. Ennek érdekében azonnal „bevetették” a vészkapus játékot, csakhogy ahelyett, hogy õk szerezték volna meg a vezetést, az MVFC talált be, Victor révén már a második percben. Noha a bihariak támadtak tovább, hamarosan egyenlítettek a fõvárosiak, majd büntetõbõl a vezetést is magukhoz ragadták. Sokáig azonban nem örülhettek az elõnynek, hiszen Leo Mendes egalizált. A hazaiak igyekeztek továbbra is támadni és átvenni a vezetést, csakhogy próbálkozásaik sorra fennakadtak a MAFC védelmén. A szünetig már nem változott az állás, 2–2-t mutatott az eredményjelzõ.

A második játékrészben változatlanul a Mezei-Vill uralta a pályát, s a dominanciája nemsokára gólokban is megmutatkozott. Elõbb Leo Mendes könyvelhette el második találatát, majd Szécsi és Nagy István is feliratkozott a gólszerzõk közé. 5–2-re vezetett tehát Turzó József vezetõedzõ legénysége, ám a slusszpoén a MAFCnevéhez fûzõdött: Kertész tíz perccel a vége elõtt belõtte együttese harmadik találatát. Noha a hajrában még újabb helyzeteket, sõt MVFC-kapufákat is láthatott a közönség, a csapatok többet nem zörgették meg a hálókat, így 5–3-ra gyõzött aMezei-Vill.

A következõ megmérettetésre nem kell sokáig várniuk Trencsényiéknek: a tizennyolcadik fordulóban – csütörtök este – a nagy rivális Rába ETO vendége lesz az újfalui gárda.

 

A tények

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu–MAFC BME Docler Akadémia 5–3 (2–2)

Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, vezette: Nagy R., Borbás, Takács I.

MVFC: Pallai – Leo Mendes, Victor, Michelzinho, Szécsi. Cserék: Trencsényi, Nagy T., Lovas, Nagy I., Tihanyi, Rábl, Gál. Edzõ: Turzó József.

MAFC: Dr. Varró – Csernai, Fritz, Máthé, Munkácsi. Cserék: Kertész, Palásthy, Andorka, Fazekas, Takács P. Edzõ: Csernai Gábor László.

Gólszerzõk: Victor (2. perc), Fritz (5. p.), Csernai (9. p.), Leo Mendes (11. p.), Leo Mendes (26. p.), Szécsi (29. p.), Nagy I. (29. p.), Kertész (30. p.).

Sárga lap: Pallai G. (9. p.).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!