2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Csúcsrangadón a Mezei-VillForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-02-23 13:33:43
Futsal - A bajnoki tabella elsõ helyezettjével, a Rába ETO-val játszik csütörtökön az MVFC Berettyóújfalu.

 

Igazi csúcsrangadó következik a férfi élvonalbeli futsalbajnokságban: a Rába ETO-hoz látogat az MVFC Berettyóújfalu csütörtökön, azaz a tabella elsõ és második helyezettje – az elõzõ bajnokság arany- és ezüstérmese – csap össze egymással este fél hétkor.

A két gárda már találkozott a jelenleg zajló pontvadászatban; õsszel Berettyóújfaluban mérkõztek meg, s akkor – hosszú évek rossz sorozatát megtörve – nyert a bihari gárda, méghozzá 7–3-ra. A sikerhez talán az is kellett, hogy a gyõriek azokban a hetekben nemzetközi színtéren is szerepeljenek, s ez megossza erõiket, ugyanakkor mindezzel együtt is nagy fegyvertény volt a rivális legyõzése. Már csak azért is, mert ez akkor már évek óta nem sikerült a Mezei-Villnek.

Jó formában a Gyõr

A felkészülésre nem volt sok idõ, hiszen az elõzõ fordulóban hétfõn léptek pályára az együttesek. A Rába ETO a Colorspectrum Aramis otthonában játszott, s 5–1-re diadalmaskodott, míg az MVFC hazai környezetben gyõzte le 5–3-ra a MAFC BME Docler Akadémiát. A gyõriek ebben az évben még nem kaptak ki, s – a januári elsõ meccset leszámítva – igen nagy különbségû gyõzelmeket arattak. A Mezei-Villnekvolt néhány botlása idén, otthon veszítettek a Gödöllõi Bikákkal szemben, az elmúlt héten pedig a DEAC Armadától kaptak ki a Hódos Imre-sportcsarnokban, ugyanakkor idegenben a bihariak is nyertek az Aramis ellen, s igazi kiütéses siker is fûzõdik nevükhöz, az Újszegedi TC-nek tizenegy gólt gurítottak.

Rába ETO és az MVFC rangadói évek óta a legpikánsabb, legizgalmasabb összecsapásoknak számítanak a hazai futsalérában, melyekre ennek fényében készülnek az alakulatok – várhatóan most sem lesz ez másképp. Bár a gyõriek igen kiegyensúlyozott, magabiztos teljesítményt nyújtottak eddig a téli szünet után – s elõreláthatólag nem lesz könnyû dolguk a vendégeknek –, egy felpaprikázott Mezei-Vill akár meg is lepheti õket.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!