2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Új munkahelyek a LED-lámpagyárbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-03-21 10:31:23
Berettyóújfalu. Korszerû termék (LED-es lámpatest) gyártásával teremt új munkahelyeket egy hátrányos helyzetû térségben a Mezei-Vill. Kft. azzal, hogy Berettyóújfaluban már építi a korszerû lámpagyárát.

Mezei József ügyvezetõ igazgató arról tájékoztatott, hogy noha az üzem még kész sincs, a németországi Essen városában máris tesztelik azokat a lámpatesteket, amelyeket a beszállítóik segítségével tudtak legyártani. A magyar cég ígéretet kapott arra, hogy kedvezõ tapasztalatok esetén az egész város területére megrendelik tõlük a berendezéseket. Nem véletlen a németek lelkesedése, hiszen ezzel a technológiával akár 50-60 százalékos energiamegtakarítás is elérhetõ.

 

Németországban már vizsgázik a Mezei-Vill. Kft. LED-es lámpatestcsaládja

Amint arról tavaly nyáron beszámoltunk, a Mezei-Vill. Kft. saját fejlesztésû LED-es lámpatestcsaládját Berettyóújfaluban kezdik el gyártani. A gyár ünnepélyes alapkõletétele 2011 júniusában volt. Hol tart most a folyamat, mi történt azóta – fordultunk Mezei József ügyvezetõ igazgatóhoz.
Piacot keresnek - A folyamatban lévõ gyárépítés mellett – beszállítók segítségével – tudunk gyártani kisebb mennyiséget a lámpatestcsaládból. Ezzel párhuzamosan folyik a piacra jutási, illetve a piacszerzési marketingmunka. Ennek köszönhetõen, a németországi Essen városában 4 darab LED-es lámpatestünket szerelték fel. Amennyiben a lámpatest megfelel az ottani közvilágítási feltételeknek, az egész város területére megrendeli tõlünk az önkormányzat az energia hatékony lámpatestek felszerelését. A „megmérettetéshez” kapcsolódik még az a hír is, hogy Frankfurtban világítástechnikai világkiállítás lesz áprilisban, ahol a mezei-vill-es, magyar termékcsalád is képviselteti magát. Mezei József beszámolt arról, hogy Ausztriában is érdeklõdnek a lámpatestek iránt: 70 darab terméket vitt ki egy osztrák partner próbaüzemeltetésre. Mint megtudtuk, a columbiai egyetemen is tesztelik a LED-es lámpatestcsaládot. A külföld érdeklõdése mellett várják a honi megrendeléseket is, hiszen a lámpatestekkel 50-60 százalékos energia megtakarítás érhetõ el. “A világítási rendszer elõnyeinek bemutatását – amennyiben a települések igénylik – szívesen vállaljuk a helyszínen, próbavilágítás beindításával” – mondta el Mezei József.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!