2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Véradásból jelesekForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-03-26 14:13:15
A Komádi lakosok önkéntes véradásból jelesre vizsgáztak nálam. Évek óta tartósan magas az önkéntes véradók száma Komádiban. Sokszor eléri az 50-60 fõt is. És a rendkívüli váradásra is sokan eljöttek – mondta elismerésként ezeket a mondatokat Dr. Szénási György fõorvos a Berettyóújfalui Vérellátó Osztály vezetõje.

Nemrégiben volt a véradók köszöntése városunkban, ahol a Komádi Gyermekotthonban köszöntöttük a többszörös véradóinkat és segítõinket, illetve mondtunk köszönetet a támogatóinknak, szponzorainknak – tájékoztatott Jambrich Judit a MVK Komádi alapszervezetének vezetõje, a MVK berettyóújfalui vezetõségének tagja. Ezen az ünnepségen adtuk át a kitüntetéseket a többszörös véradásért véradóinknak.

Kitüntetett véradóink: -

10-szeres véradók: - Balogh Sándorné, Bujdosó Endre, Héder Lajos, Lakatos Lajos, Majoros Jánosné, Mohácsi István Józsefné, Nagy Istvánné, Szabó Julianna, Szõrös Krisztián, Tarsoly Gyula, , Tóth Attila. 20-szoros véradók: - Balogh Sándor, Bazsó Antalné, Feke János, Hegyközi Ferenc, Izbéki Katalin, Rostás Kálmán, Sajó Imréné. 25-szörös véradók: - Farkas Gyula, Mohácsi Gyula. 30-szoros véradók: - Csébi Károlyné, Kálmán Istvánné, Kóti László, Nagy Sándor. 40-szeres véradó: - Mohácsi Kálmán.

50-szeres véradó: - Szabó Mihály.

60-szoros véradók: - Kovács Sándor, Szabó Gyula, Szabó Mihály.

Farkas Jánosné külön emléklapot vehetett át, melyben a Magyar Vöröskereszt nagyrabecsülését, köszönetét fejezte ki az elmúlt években a civil szervezeteknél végzett önkéntes munkájáért. – Külön köszöneteiket fejezik ki véradóink és a MVK a szponzorainknak, hogy hosszú évek óta kiemelten segítik e nemes célt. A véradó ünnepséget támogatták: - Tóth Ferenc polgármester, Hidvégi László alpolgármester, a Gyermekotthon igazgatója, Valler Artemio ügyvezetõ igazgató, Héder Zoltán ügyvezetõ igazgató, önkormányzati képviselõ, Polgár József vállalkozó, ifj. Gulyás János és felesége, Seprenyi Éva, ifj. Bakó Béláné önkéntesként. Köszönet illeti a Gyermekotthon dolgozóit: - Papp Jánosné, Hetei Balázsné, Kovács Balázsné szakácsnõket, akik finom fõztjükkel vendégelték meg a véradókat. Az ünnepelt véradóinkat és a megjelent vendégeket a Körös - Körül táncegyüttes, a Rákász citerazenekar Rozsik Lajos vezetésével, valamint a Komádi Nyugdíjas Klub tagja Fésüs Györgyné (Kató néni) mûsora szórakoztatta, amelyért köszönetet mondunk. Komádi külön rendezte meg a kitüntetett véradóknak a az ünnepséget. 31 település tartozik hozzánk – meséli tovább Jambrich Judit – a területi ünnepség Berettyóújfaluban volt. Köszönetünket kell kifejezni mindazoknak, akik a rendezvényt segítették: - Varga Endréné vállalkozónak, és a Zsákai Pékség ügyvezetõ igazgatójának.

Meghirdettük Berettyóújfaluban is az adománygyûjtést., hiszen nagyon nagy a rászorultak köre. Komádiban is folyamatosan kérjük a kedves lakosokat, hogy amennyiben lehetõségük van adományaikkal segítsék a rászorulókat! Gondolunk itt használt, de még használható ruhákra, cipõkre – bébi, illetve egy éves kortól-felnõtt korig, valamint ágynemûre is. Köszönettel vesszük segítõ támogatásukat. Kérésüket tiszteletben tartva oda juttatjuk el az adományukat, ahová kérik. Az adományokért érte is megyünk, ha kérik! Érdeklõdni lehet: a kö9vetkezõ telefonszámon: - 0670 649 2784 (Jambrich Judit a MVK Komádi vezetõje). Az adományoknál segítettek: - Vincze Imre és felesége, Katona Róbert, és Feketéné Balogh Rita. A legvégén pedig szeretettel várunk mindenkit a Komádi Közösségi Házban a 2012. március 27-én de. 9 órától 14 óráig tartandó véradásra! Reméljük, ismételten sokan jönnek el! Aki vért ad, az életet ment!

Cserép Imre

tudósító

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!