2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Példamutató véradás Komádiban!Forrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-03-29 12:32:52
Március 27-én délelõtt már 9 óra elõtt sorakoztak a véradásra jelentkezõk. Mire elkezdõdött a véradás hosszú sorbaállásban vártak a véradók a véradásra. A helyi szervezõknek köszönhetõen nagyon sokan eljöttek véradásra, de sokat segített a Bihar lapban megjelent tudósítás és felhívás is.

Volt, aki elõször adott vért, de olyan is volt, hogy egész család együtt adott vért, a mama lánya és fiai. Ilyen volt a Csóra család is. De olyat is lehetett látni, hogy együtt volt a tanár és a tanítvány a véradáson.

Nagyszerû érzés volt látni, hogy egyre csak jönnek és jönnek az emberek. Fiatalok és idõsek egyaránt. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy én is részt vehettem ezen a csodálatos véradáson, ami már a 70. volt.

Délután két óra után, amikor befejezõdött a véradás, kiderült, hogy 76 fõ vett részt a véradáson.

Nagyon szép eredmény ez! Pláne, ha hozzá vesszük azt, hogy elérhette volna akár a százat is a véradók száma, ha nem lettek volna olyan véradók, akik azért nem adhattak vért, mivel még nem járt le az 56 nap elõzõ véradásuk után.

Joggal mondta Dr. Szénási György fõorvos a berettyóújfalui Vérellátó Osztály vezetõje, hogy ez a véradás már nem csak egyszerûen ötöst, hanem csillagos ötöst érdemel! Õ és a helyi MVK vezetõje Jambrich Judit is köszönetét tolmácsolja mindazoknak a véradóknak, akik ezen a napon emberségbõl példát mutattak.

Cserép Imre

tudósító

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!