2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
A pilóta meghalt-80 éves nõ tette le a gépetForrás: hirland.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-05 09:59:11
Különösebb repülési tapasztalatok nélkül hajtott végre kényszerleszállást egy 80 éves amerikai nõ az Egyesült Államokban, miután a férje szívrohamot kapott és meghalt a családi kisgépükön. A nõt a fia navigálta kényszerleszállás közben.

Kényszerleszállást hajtott végre férje halála után egy 80 éves nõ az amerikai Wisconsin államban. A nõ férjével tartott haza Floridából a saját gépükön, amikor a férfi szívrohamot kapott, és a pilótafülkében életét vesztette. Helen Collins, akinek korábban minimális tapasztalata volt a repülés terén, férje halála után rádión felhívta a rendõrséget, akik egy tapasztalt pilótát küldtek föl a nõ repülõje mellé, hogy segítse a nõt a kényszerleszállásban.

A nõ repülés közben fölvette a kapcsolatot a fiával is, akinek apjához hasonlóan szintén volt a repüléshez jogosítványa, hogy segítsen neki a leszállásban. A leszállás alatt a nõ végig nyugodt volt. A leszállás idejére gyakorlatilag teljesen kifogyott a Cessnából a benzin, és csak az egyik motor ment, így még nagyobb bravúr, hogy az asszony képes volt végrehajtani a leszállást.

(forrás: BBC)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!