2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
III. „Fonóba szól a nóta” népzenei találkozó KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-04-27 14:30:08
Harmadik alkalommal rendezte meg a „Fonóba szól a nóta” népzenei találkozót a Komádi Városi Népdalkör. A Közösségi Házban megrendezett rendezvényre nagyon sokan eljöttek, sokan csak az elõcsarnokból nézhették a találkozót, mert telt ház volt.

Gulyás Jánosné a Városi Népdalkör vezetõje köszöntötte a megjelent nézõket és a fellépõket. Köszöntõjében elmondta többek között, hogy a legfõbb cél a hagyományõrzés. Nagyon örül annak, hogy ilyen sokan eljöttek megnézni az eseményt, és sok helyrõl érkeztek fellépõk is. Külön kiemelte, hogy a hollandiai Putten községbõl már második alkalommal vesznek részt a holland patronáló csoport tagjai a találkozón. Köszöntõjének legvégén megköszönte mindenkinek a támogatását, akik hozzájárultak a nap sikeréhez. Ezt követõen Tóth Ferenc Komádi polgármestere nyitotta meg a népzenei rendezvényt. Beszédében õ is kiemelte a hagyományõrzés fontosságát és azt is, hogy itt a mai napon három nemzedék tagjai mutatkoznak be. Ez azért is fontos, mert csak így lehet megõrizni a népzene és a népdalok gyönyörû világának varázsát. A megnyitó után sorban jöttek a fellépõk, csoportok és szólisták: - Csicseri gyermek citerazenekar – bihari népdalok - (Komádi), Kék Naplemente népdalkör (Magyarhomorog), Körösszakáli néptánccsoport, Nacsa Andrásné – nótacsokor – (Újiráz), Kádár Ferenc tárogatóval Körösladányból, Vésztõi Népdalkör, Varga Zsigmond a Városi Népdalkör tagja, - nótacsokor (Komádi), a Komádi Fogyatékosok Otthona gondozottjainak táncegyüttese – cigánytánccal – (Komádi), Máté Ernõné, a Komádi Városi Népdalkör mûvészeti vezetõje – népdalcsokorral, Lisztes Ágnes a Rákász citerazenekar tagja – erdélyi népdalcsokor, a DERMÁK Kht. dolgozóinak táncegyüttese. Rövid szünet után következett a Komádi Színjátszó Kompánia színjátéka, õket követte az Õszi csalogató táncegyüttes Magyarhomorogról, Fekete Zoltán Okány polgármestere – nótacsokor -, Komádi Városi Népdalkör. A legvégén a holland vendégek is felléptek holland népdalokkal, ami nagyon nagy sikert aratott. A más településekrõl érkezõ vendégeknek is nagyon sok komádi kötõdésük volt, szülõk, nagyszülõk által. A találkozón a résztvevõk megtekinthették Erdei Zoltánné ikon – és selyemfestõ – kiállítást is.

A bemutatkozások után a házigazdák megvendégelték a résztvevõket, majd a tombolasorsolás következett. A találkozó nagy sikert aratott és jó hangulatban telt el, mindenki azon volt, hogy ezt továbbra is folytatni kell. A III. „Fonóba szól a nóta” népzenei találkozó közös mulatozással ért véget.

Cserép Imre

tudósító

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!