2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Kórházi újraélesztés a konferencia utánForrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-08 09:36:53
  Újabb állomásához érkezett az „Összefogás és határon átívelõ együttmûködés az egészségügyi szolgáltatások minõségének javítása érdekében” címet viselõ projekt. Ezúttal az élesdi kórház küldöttsége járt a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban, ahol a traumatológia volt terítéken.  

 

A konferencia két szekcióban – orvosi és szakápolói – zajlott, ám mindkét helyszínen Dr. Muraközi Zoltán fõigazgató köszöntötte Élesd polgármestere, orvos igazgatója és a vendéglátó kórház dolgozói nevében a megjelenteket. Mindkét szekcióban öt-öt elõadás – két-két vendég, illetve három-három hazai szakember tolmácsolásában – hangzott el.

 

Szó volt egyebek közt a kórházi sérülésveszélyrõl, a mellkasür-trauma kezelési lehetõségeirõl, a nõvér szerepérõl a végtagsérülés esetén, súlyos koponyasérülés ellátásáról, csípõtáji sérülések és operáltak ellátásáról, valamint vákumos sebkezelésrõl.

 

Az elõadások végén egy kórházi körülmények között zajló újraélesztés szemtanúi lehettek a résztvevõk. Dr. Korcsmáros Ferenc vezetésével a Sürgõsségi Betegellátó Osztály csapata sikeres újraélesztést hajtott végre.

Fotók: Nyírõ Gizella

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!