2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Nagyszalontai kézmûvesek kiállítása FöldesenForrás: haon
Utolsó módosítás: 2009-03-30 08:16:11
Földes - Szalmadíszek, csuhé dísztárgyak, gyermekjátékok, aratókoszorúk, gyöngyfûzéssel készült ékszerek, fafaragások mellett a közelgõ Húsvéthoz kötõdõen különbözõ technikával készült hímes tojásokat- köztük egy gyönyörûen díszített strucctojást-is láthat a Földesre látogató.

A Karácsony Sándor Általános Mûvelõdési Központban április ötödikéig mutatja be legszebb alkotásait az ötvennégy tagból álló nagyszalontai Sinka István Kézmûves Kör Egyesület.

Földes nagyközségi Népfõiskolai Egyesületének Asszonyklubja és a nagyrábéi Baráti Kör és Egyesület a népi hagyományok õrzése és a határokon átnyúló civil kapcsolatok ápolása érdekében már két éve tartja a kapcsolatot Nagyszalonta e civil szervezetével., amelynek tagjai felnõttek és gyerekek. Erdélyben, de Magyarországon is már többször bemutatkoztak, rendszeres résztvevõi a „Vándorlegény” címmel megrendezett kiállításoknak.

A mai megnyitón Vajda Mária néprajzkutató mutatta be nagyszalontai Kézmûves Kör természetes anyagokból/ szalma, gyékény, káka cirok, fa /készített tárgyait, a húsvéti ünnepkörhöz tartozó húsvéti díszeket, tavaszi virágokat.

Fekete Mária a nagyszalontai és Nagy Zoltánné a földesi civil szervezet vezetõje a megnyitón megerõsítette: e kiállítás egyben toborzó is az idei nyáron Földesre tervezett kézmûves táborba, ahová Földes, Nagyrábé és Nagyszalonta harminc évnél fiatalabb lakóit várják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!