2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Telefonadó – Módosítja tarifacsomagjait a Telenor (is)Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-16 14:10:43
Budapest, 2012. június 15., péntek (MTI) – A Telenor a telefonadó bevezetése miatt módosítja tarifacsomagjait, az árváltozás július 16-án lép életbe – közölte a mobilszolgáltató pénteken az MTI-vel.

A lakossági ügyfelek havidíjai nem változnak, míg a sok hívást bonyolító kis- és középvállalati ügyfelek hívásköltségei nem a használat alapján módosulnak. A változások minden tarifacsomagban érintik az SMS-eket, a mobilinternet díjszabás viszont a telefonadó bevezetése kapcsán nem változik. A közlemény szerint összességében az új adóból fakadó többletköltségeknek csak egy része lesz majd érezhetõ az ügyfelek számára.

A lakossági számlás ügyfelek havidíja nem változik (kivéve a “Hívás” díjcsomagot használó kisszámú elõfizetõi kört). Ugyanakkor a számlás elõfizetõk a telefonszámla végösszegének kismértékû emelkedésére számíthatnak, mivel július 16-tól minden sikeres hívásuk után nettó 1,96 forintnyi kapcsolási díjat fizetnek. A díjtétel független a hívás idõtartamától és nem vonatkozik az eddig is díjmentesként hívható számokra, az adományvonalak hívására, valamint a külföldi partnerhálózatokról kezdeményezett roaming-hívásokra. Az SMS-ek ára az adó mértékének megfelelõen, lakossági ügyfelek esetében nettó 1,96 forinttal nõ.

Kártyás tarifacsomagoknál 1,4 forintos emelés

A kártyás tarifacsomagok esetében a telefonadó bevezetése a percdíjak nettó 1,4 forintos emelését teszi szükségessé, valamint minden adóköteles hívás után kapcsolási díjat kell fizetni.

A kis- és középvállalatoknak szóló tarifacsomagoknál a költségnövekedés határozott összegû lesz, és nem a hívások számán vagy hosszán alapul. A Telenor a publikus üzleti tarifacsomagok havi alapdíját átlagosan nettó 265 forinttal emeli, és az elsõ perc számlázása nem másodperc-, hanem percalapon történik a jövõben. Az SMS-ek ára az üzleti tarifacsomagok esetén nettó 2 forinttal nõ. A vállalaton belül korlátlan belföldi beszélgetést tartalmazó csomagok esetén a csomagban foglalt percek száma havi ezerre, azaz 16,6 órányi ingyenes beszélgetésre korlátozódik.

A Telenor Magyarország májusban már jelezte, hogy álláspontja szerint az új adó aránytalan terhet ró a telekommunikációs szolgáltatásokra, ezért az ebbõl fakadó többletterhet kénytelen lesz díjszabásaiban is érvényesíteni.

A mostani közleményében a társaság hangsúlyozza, hogy az új adó bevezetésével egy percnyi beszélgetés összköltségének már több mint felét az államnak fizetendõ díjak, adók és járulékok teszik ki.

Az Országgyûlés május közepén határozott a hívásonként és megkezdett percenként kétforintos telefonadó bevezetésérõl; a július 1-jétõl hatályos törvény alapján két forintot kell fizetni a szolgáltatóknak minden elküldött üzenet – SMS és MMS – után is. Magánszemélyeknél havonta az elsõ tíz perc megkezdett beszélgetés adómentes. Az adó összege 2012-ben havonta magánszemélyek után legfeljebb négyszáz, a cégeknél ezernégyszáz forint lehet, 2013-tól pedig hétszáz, illetve kétezer-ötszáz forint a maximum.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!