2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Jelentõsen nõtt a belvízbiztonság Hajdú-BiharbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-29 10:13:34
Megújultak a szivattyútelepek és a belvízcsatornák egynegyede.

Több mint 100 km csatorna kotrása és 18 szivattyútelep felújítása fejezõdött be a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság területén. A most véget ért munkák kivitelezésére egy uniós program második ütemeként került sor. Így a két ütemben több mint 2 milliárd forintból az igazgatóság kezelésében lévõ belvízcsatornák egynegyede és a szivattyútelepek többsége megújult – hangzott el a keddi, Tiszakesziben rendezett ünnepélyes projektzáró rendezvényen.

A belvízcsatornák helyreállítására azért volt szükség, mert azok medre feliszapolódott és a vízinövényzettel sûrûn benõtt szakaszok jelentõsen megbehezítették a víz lefolyását. A rekonstrukció során több mint 103 km hosszú csatorna szakasz iszaptalanítása, burkolat, rézsû helyreállítása, mûtárgyak építése, felújítása valósult meg.

A beruházás a TIVIZIG kezelésében lévõ csatornák közel egynegyedét érintette, szemben az utóbbi tíz évben évente jellemzõ mindössze 1-4 százalékkal.

A szivattyútelepek esetén gépészeti, villamos és építészeti beavatkozásokat végeztek, javítva az üzembiztonságot, lehetõvé téve a védekezési költségek csökkenését.

A térségben a belvízbiztonságot jelentõsen növelõ fejlesztés folytatódik: az igazgatóság uniós támogatást nyert a harmadik ütemre is, melynek során további 70 km csatorna felújítására nyílik lehetõség.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!