2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Riasztás: brutális mennyiségû csapadék szakad ránk!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-07-24 09:46:36
A következõ napokban változékony lesz az idõ, az ország nagy részén jelentõs mennyiségû csapadék hullhat, a hétvégén viszont ismét strandidõ várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfõn az MTI-vel.

Török László elmondta: péntekig szinte nem lesz olyan országrész, ahol ne lehetne esõre számítani. A felhõszakadások következtében helyenként rövid idõ alatt akár 30-40 milliméter csapadék is hullhat. A hõmérséklet általában 25 Celsius-fok körül alakul, de a melegebb területeken 31-32 fok is lehet.

Keddre tizennégy megyére - Gyõr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Somogy, Zala, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés és Hajdú-Bihar megyére - a várható felhõszakadás miatt, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyére pedig a várható hõség miatt is elsõfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológus azt mondta: pénteken valamivel szárazabb levegõ érkezik, így a kevesebb felhõ és csapadék, valamint a zavartalan napsütés miatt erõsödik a nappali felmelegedés. A hétvégén sok napsütésre, strandidõre lehet számítani, a legmagasabb hõmérséklet szinte az egész országban 30 fok felett lehet. A meleg azonban várhatóan nem tart sokáig, mivel a jelenlegi elõrejelzések szerint jövõ hétfõn hidegfront éri el az országot - tette hozzá Török László.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!