2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Újraértelmezték a szakköröket a berettyóújfalui könyvtárban! Fotók!Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-08-28 09:31:47
Több száz diák élvezte tucatnyi pedagógus közremûködésével annak a projektnek a hasznát, melynek elmúlt évi lebonyolításáról záró konferencián számoltak be a berettyóújfalui Sinka István Városi Könyvtárban.

 

A programban résztvevõ szakembereket, valamint Pálfi Anikó alpolgármestert és Muraközi István polgármestert Vezendiné Borbély Margit könyvtáros, a projekt menedzsere köszöntötte. A zeneiskola mûvésztanárainak rövid koncertje után Muraközi István szólt a megjelentekhez. Városvezetõként örömét fejezte ki az önerõ nélküli, közel hatmillió forintból megvalósult projekt kapcsán, mely – mint fogalmazott – ciklusokon átívelõnek is tekinthetõ, hiszen elsõ körben 2010-ben nem nyert a pályázat, ám 2011 tavaszán már aláírhatták a támogató szerzõdést.

A polgármester szerint a pályázattal a szakkörök újraértelmezése történt meg, szakemberek irányításával, a mese - zene – játék segítségével. – Az eredményesség fokmérõje pedig az, hogy mennyit tudnak kamatoztatni belõle a benne részt vevõk – szögezte le Muraközi István.

 

Vezendiné Borbély Margit elmondta: a projektben négy helyi és egy térségi – magyarhomorogi – általános iskola és óvoda vett részt, a Sinka István Városi Könyvtár szabadidõs tevékenységének kibõvítését célul tûzve ki. Ennek megfelelõen hatféle tevékenységet szerveztek az óvodai és általános iskolai korosztály számára: hagyományõrzõ szakköröket, könyvtári rendhagyó órákat, mûvészeti élményt nyújtó foglalkozásokat, olvasótábort, szavalóversenyt, illetve irodalmi rajzpályázatot is meghirdettek. Összességében elmondható: a projektben részt vevõ csoportok megismerték környezetük múltját, értékeit, a szerzett információkat beépítették és beépíthetik a formális oktatásban elsajátított ismereteikbe.


 

 

 

 

 

A földesi szabadidõ központban megtartott nyári olvasó tábor tapasztalatairól Szabó Istvánné táborvezetõ számolt be, míg a mese – bábozás – dramatizálás tapasztalatait Rácz Anikó osztotta meg a jelenlévõkkel, akik a projektzáró végén megtekintették a foglalkozásokhoz készített mintadarabokból nyílt kiállítást.









 

 

 

 

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!