2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Az infláció mértékével emelkedik a fõvárosi lakbérForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-03 15:11:42
A Fõvárosi Közgyûlés döntése értelmében a havidíj egy összkomfortos, szociális alapon bérbe vett lakásnál négyzetméterenként 336 forint lesz, egy piaci alapon kiadott összkomfortos lakásnál pedig 873 forint.

Egységesen 3,9 százalékkal emelkedik a lakbér 2013. január 1-jétõl a fõvárosi önkormányzat tulajdonában álló mintegy ezer lakásban - az erre vonatkozó rendeletmódosítást szerdán fogadta el a Fõvárosi Közgyûlés.

Az emeléssel a havidíj egy összkomfortos, szociális alapon bérbe vett lakásnál négyzetméterenként 336 forint lesz, míg egy piaci alapon kiadott összkomfortos lakásnál négyzetméterenként 873 forint. Újdonság, hogy a nem szociális alapon bérlõ lakóknál megszûnik az a feltétel, mely szerint a bérlõnek 12 hónapra elõre, egy összegben kell megfizetnie a lakbért. Ehelyett beépítik az óvadék intézményét, vagyis hathavi összeg befizetése esetén lehetne újabb öt évre kivenni egy lakást. További feltétel, hogy az érintettnek ne legyen hat hónapot meghaladó lakbér-, illetve rezsitartozása.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!