2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Megerõszakolta a lányát egy bárándi férfiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-10 07:10:07
Báránd, Püspökladány – Nem jogerõsen 7 év 6 hónap fegyházzal sújtotta a Püspökladányi Városi Bíróság kedden azt az 54 éves bárándi férfit, aki a vád szerint megerõszakolta középsúlyos értelmi fogyatékos lányát tavaly márciusban – tájékoztatott Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék szóvivõje.

A férfit és feleségét, a másodrendû vádlottat, ugyanakkor felmentették a kiskorú veszélyeztetésének vádja alól, ami azért fogalmazódott meg, mert az ügyészség szerint a pár 2010 nyarán három gyermekével közösen nézett pornófilmet. Ez azonban az elsõfokú bíróság ítélete alapján nem vált bizonyítottá.

Az ügyész három nap gondolkodási idõt kért a fellebbezés eldöntésére, míg az elsõrendû vádlott és védõje elfogadta az ítéletet.

Az apa húzta le

A büntetõeljárás során D. István végig tagadta középsúlyos értelmi fogyatékos lánya megrontását, az ítélet ellen mégsem fellebbezett.

A vád szerint a férfi 2011 márciusában 17 éves lánya szobájába ment és azt követelte a gyerekétõl, hogy vetkõzzön le. Az alsónemût leszámítva a lány eleget tett a felszólításnak. A bugyit az apa húzta le róla, majd lefektette és közösült vele, ami a sértettnek fájdalommal és vérzéssel járt. A lány értelmi gyöngesége miatt nem foghatta fel a tett súlyát, következményeit, illetve akaratnyilvánításra sem volt képes, ezt használta ki a vádlott.

A bûncselekményrõl a gyerek az iskolatársainak beszélt abban a speciális intézményben, ahol a hétköznapokon kollégistaként tanult. A bárándi gyámhatóság a házaspár három gyerekét nevelõszülõknél helyezte el, ezen a PüspökladányVárosi Bíróság mostani ítélete annak ellenére sem változtat, hogy a férfit és feleségét bizonyítottság hiányában felmentették a kiskorú veszélyeztetésének vádja alól.

HBN

Elõzmények:

Erõszakos nemi közösülés a Püspökladányi Városi Bíróság elõtt

Ma délután határozatot hirdet a Püspökladányi Városi Bíróság, egy középsúlyos értelmi fogyatékos kislány sérelmére, a nevelésére kötelezett édesapja által elkövetett erõszakos nemi közösülés bûntette ügyébe

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!