2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Figyelem! Káros tartalmú szoftver terjed az interneten!Forrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-20 09:55:51
A rendõrséghez országszerte több állampolgári bejelentés érkezett, mert ismeretlen tettesek különbözõ internetes oldalakon keresztül egy káros tartalmú szoftvert terjesztenek. A rendõrség által kiadott részletesebb tájékoztatást is közreadjuk.

 

A sértett gépének képernyõjére egy üzenet töltõdik be, amely szerint a „Magyar Rendõrség Osztály Elleni Kiberbûnözés” zárolta a komputert, mivel azon illegális tartalmak találhatóak. Az üzenet szerint a gép feloldásához meghatározott összeget szükséges Ukash vagy paysafe utalással befizetni. Az így kicsalt összegek feltehetõen internetes szervezett bûnözõkhöz jutnak el.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a rendõrség nem blokkol számítógépeket, ezen üzenetek alapján senki ne vásároljon Ukash vagy egyéb utalványt! A vírus csak aktív kapcsolat esetén indul el, ezért ilyenkor az internetes kapcsolatot meg kell szakítani (a modemet kikapcsolni, vagy kihúzni az „internet” kábelt a számítógépbõl), és újraindítani a komputert. Ezután javasolt a fertõzött számítógép vírusirtását vagy az adatmentést és a számítógép újratelepítését elvégezni, melyhez szükséges lehet számítástechnikai szakember segítsége. A számítógép újratelepítése után ajánlott vírusirtó programot, valamint kétirányú tûzfalat telepíteni.


ORFK Kommunikációs Szolgálat

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!